CSI / Rusia

Rusia: Prețuri cu 70% mai mari la carnea de porc, după ce a fost stopat importul din UE

Printre semnatari scrisorii se numără şi Igor Yefremov, preşedinte al companiei Dubki, unul dintre cei mai importanţi producători de cârnaţi din Rusia.

"Am devenit cu toţii ostaticii acestei probleme, deoarece producătorii locali de carne de porc nu fac faţă cererii de materii prime. Pentru a limita cererea aceştia cresc preţurile pe cât posibil, profitând de situaţia fără speranţa în care ne aflăm ?i incapacitatea noastră de a satisface cererea pieţei. Livrările sunt făcute în cantităţi limitate ?i nu acoperă nici măcar o treime din volumul necesar. Drept urmare, preţul materiilor prime a crescut cu aproape 70% în ultimele două săptămâni datorită lipsei proviziilor din import", arată scrisoarea.

Semnatarii scrisorii îi cer preşedintelui Rusiei să rezolve situaţia şi să permită din nou importurile de carne de porc neprocesata. În caz contrat, "întreagă industrie de procesare a cărnii ar putea da faliment", au mai adăugat procesatorii de carne.

Administraţia Puţin nu a făcut încă nicio declaraţie în urmă scrisorii.

Reamintim că, restricţiile impuse de Rusia asupra importurilor de carne din UE au fost introduse după semnalarea apariţiei unor focare de pesta porcină africană (PPA) în Lituania. Potrivit Serviciului Veterinar Alimentar al Lituaniei, virusul a fost detectat la câţiva porci mistreţi, care au fost găsiţi morţi în apropierea graniţei cu Rusia.

sursă: manager.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *