ActualitateExterne

‘Rusia trebuie învinsă ca Germania în 1945’

Nicolas Tenzer, președintele Centrului francez pentru studiul și cercetarea deciziilor politice, a declarat că Rusia ar trebui să sufere o înfrângere similară cu Germania și Japonia în cel de-al Doilea Război Mondial. El a menționat că rezultatul bătăliei din Ucraina va decide viitorul pentru deceniile următoare.

Tenzer i-a avertizat pe liderii Uniunii Europene împotriva oboselii războiului și a cerut creșterea ajutorului militar pentru Kiev.

“Adevărul este că rezultatul războiului din Ucraina este ceva similar cu situația din 1945.  Acesta este un lucru care ne privește în mod direct. Rezultatul războiului va determina soarta următoarelor decenii, deci nu pot exista jumătăți de măsură aici. Aceasta nu poate fi o ‘jumătate de înfrângere’ a Rusiei sau o ‘jumătate de victorie’ a Ucrainei. Rusia trebuie să fie complet învinsă, la fel ca Germania și Japonia în 1945”, a subliniat politologul francez, relateză presa de la Kiev.

În mai 2023, în timpul unui discurs la Forumul de Securitate de la Kiev, Nicolas Tenzer a spus că în Ucraina trebuie să fie trimise trupe NATO. El crede că prezența lor, cel puțin în teritoriile recent deocupate, ar împiedica Rusia să comită noi crime.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Dacă Ukraina va fi în pericol de ocupație rusească totală , NATO va interveni fără nicio reținere ! Rusia nu va cîstiga acest război ,nu trebuie să cîștige ! Ar fi o rușine pt Occident ,dar și un pericol inutil . China va fi un spectator pragmatic .Șobolanul obez korean poate muri fie din cauza propriilor jucării nucleare sau de infarct ,cît de curînd .Iranul este ,,asteptat la colț” de către Arabia Saudită ,Emiratele Arabe ,Israel ,USA și Anglia …

  2. Rusia nu poate sfârși precum Germania în 45 fiindcă A) are arme atomice și B) prea mulți aliați, dacă nu în fapte, în gândire: China, India, Brazilia etc. Doar poporul rus poate face schimbări radicale, dar din păcate poporul rus constă predominant din cretini și psihopați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *