CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rușii au bombardat orașul Herson și regiunea Harkov: O persoană a murit, iar 12 au fost răniți

O femeie a fost ucisă, iar alte cel puţin 12 persoane rănite în urma bombardamentelor ruseşti de luni dimineaţa asupra oraşului Herson (sudul Ucrainei), în timp ce două persoane şi-au pierdut viaţa în atacurile efectuate de Rusia asupra zonelor de frontieră în regiunea Harkov (nord-est), au anunţat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters şi Agerpres.

Atât oraşul Herson, cât şi zone din regiunea Harkov se află în apropierea liniei frontului. Armata ucraineană a informat în ultimele zile cu privire la intensificarea atacurilor ruseşti asupra regiunii Harkov.

”O noapte grea pentru Herson… Armata rusă continuă să bombardeze casele locuitorilor din Herson în partea centrala a oraşului”, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin pe canalul său de Telegram.

De asemenea, Prokudin a spus că bombardamentul a început aproape de miezul nopţii şi a durat mai multe ore.

Şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, a publicat pe Telegram fotografia unui bloc cu nouă etaje în flăcări, indicând că printre cei răniţi figurează şi doi pompieri cu şoc hipertermic.

Într-o postare separată pe Telegram, Iermak a comunicat că doi civili au fost ucişi şi trei au fost răniţi luni dimineaţă în timpul bombardamentelor ruse asupra zonelor de graniţă din regiunea Harkov. El a indicat că atacul a avut loc la Kucerivka, un sat din această regiune, unde a fost lovită o clădire rezidenţială, potrivit EFE.

Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent informaţiile transmise de responsabilii ucraineni.

Ucraina a recucerit oraşul Herson şi părţi ale regiunii cu acelaşi nume din sudul Ucrainei în noiembrie trecut, după luni în şir de ocupaţie rusă, dar forţele Moscovei bombardează în mod regulat oraşul şi zonele învecinate de peste fluviul Nipru.

Luna aceasta, un tânăr medic a fost ucis în prima sa zi de muncă după terminarea studiilor, iar alte cinci cadre medicale au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui spital din Herson, potrivit UNIAN.

Rusia neagă că vizează în mod deliberat civilii şi spitalele în cursul invaziei sale în Ucraina, aflată acum în a 18-a lună şi care a dus la moartea a mii de oameni, la strămutarea a milioane şi la distrugerea oraşelor şi satelor ucrainene.

Viceministrul apărării ucrainean Hanna Maliar a declarat luni că trupele ruse şi-au intensificat bombardamentele în estul Ucrainei, încercând să recupereze poziţiile pierdute toamna trecută în regiunea Harkov. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rușii au bombardat orașul Herson și regiunea Harkov: O persoană a murit, iar 12 au fost răniți
    CORECT : Rușii au bombardat orașul Herson și regiunea Harkov: O persoană a murit, iar 12 au fost răniTE !
    O persoana – douasprezece persoane !
    Darar naiba in ea de GRAMATICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *