Actualitate

Rușii speriați fug în masă din Crimeea după atacul forțelor ucrainene

După atacul de marți al forțelor ucrainene asupra unei baze militare rusești din Crimeea ocupată, mulți ruși din peninsulă au fugit. Pe drumurile de ieșire din Crimeea au început să se formeze blocaje. Pe rețelele de socializare a fost adăugat un videoclip în care o rusoaică care stă într-un ambuteiaj nu își ascunde emoțiile cu privire la întreaga situație, scrie onet.pl.

Imediat după exploziile de ieri de la baza rusă din Novofedorovka, presa locală a raportat că în apropierea locului atacului drumurile de ieșire de pe coasta Crimeei s-au aglomerat.

*Înregistrarea cucerește netul

Pe internetul ucrainean, înregistrarea unei rusoaice care plângea și a cărei mașină s-a blocat într-un ambuteiaj la părăsirea peninsulei a fost deosebit de populară.

”Eram atât de obișnuită să trăiesc în Alușta – spune femeia printre lacrimi, amintind de o stațiune populară din sudul Crimeei. ”Sunt obișnuită să locuiesc în propria mea casă. Totul este acasă aici”, adaugă ea.

Crimeea este ocupată de ruși din 2014. De atunci, până la 1 milion de oameni s-au mutat în peninsulă, înlocuind populația locală. Acesta a părăsit parțial Crimeea și a fost parțial asuprită de autoritățile de ocupație.

Potrivit Canalului 24 ucrainean, pe drumurile de ieșire din Crimeea au fost văzute și mașini marcate cu litera „Z”. Este un simbol de pe vehiculele militare rusești, aplicat chiar înainte de izbucnirea războiului și la începutul invaziei.

Blocaje în trafic la părăsirea Crimeei

Pe rețelele de socializare circulă și videoclipuri în care turiștii fug de pe una dintre plajele din Crimeea. Multe dintre ele au fost vizitate ieri de mulți turiști ruși; astăzi plajele sunt goale.

După cum se poate observa și pe hărțile actuale ale popularului motor de căutare rusesc Yandex, în fața Podului Crimeea, care duce din peninsula în Rusia, se formează un blocaj de un kilometru lungime.

Explozii în Crimeea

Cel puţin o duzină de explozii au avut loc ieri la o bază militară rusă din Crimeea. Rusia a confirmat că au avut loc explozii, dar a negat că ar fi rezultatul atacului. Nici partea ucraineană nu a recunoscut că a efectuat bombardamentul. În rețelele de socializare au apărut înregistrări care arată amploarea distrugerii din peninsula.

Ucraina nu este responsabilă pentru exploziile de marți de la baza aeriană rusă din Crimeea” – a declarat Mykhailo Podolak, consilier al președintelui Volodimir Zelensky, și a sugerat că gherilele ar putea fi responsabile de atac – a informat Agenția Reuters, citând declarația lui Podolak pentru cea mai mare televiziune independentă din Rusia, Dożd.

Înregistrările care arată amploarea distrugerii din Crimeea au fost publicate, printre altele, de Serviciul NEXTA.

*Volodimir Zelenski: Știu că ne vom întoarce în Crimeea ucraineană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, marți seară, în discursul său obișnuit pe rețelele de socializare, a reamintit că invazia rusă a început odată cu ocuparea Crimeei și trebuie să se încheie acolo. Președintele a spus că crede în recuperarea peninsulei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “Totul este acasă aici”? In opinia rusilor, intreaga planeta este “acasa”, anume casa LOR, unde ceilalti sunt cel mult tolerati. Cea mai mare tara din lume nu le ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *