CSI / Rusia

Rușii testează cât de pregătiți sunt rușii pentru mobilizarea generală. Sfârșitul „operațiunii speciale”, începutul războiului?

După înfrângerea armatei ruse în regiunea Harkov, nu întâmplător au început să apară în spațiul informațional rusesc apeluri la „nu intra în panică” și „începe adevărata luptă”. În acest fel, Kremlinul testează cât de pregătiți sunt rușii pentru mobilizarea generală și dacă vor fi de acord cu mobilizarea general de război, relatează Centrul pentru Contramăsuri Informaționale de la Kiev.

Printre aceștia Zahar Prilepin, scriitor și om politic ultranaționalist, care a declarant că: „acum chiar și orbii și surzii trebuie să vadă adevărul în față: operațiunea specială s-a încheiat de mult, războiul a început.

Liderul comuniștilor: „Operațiunea specială“ s-a transformat în război

Liderul comuniştilor ruşi, Ghennadi Ziuganov, a recunoscut marţi că „operaţiunea militară specială“ rusă în Ucraina s-a transformat într-un război, astfel încât – în opinia sa – se impune mobilizarea tuturor resurselor ţării.

„Operaţiunea politico-militară împotriva naziştilor, ultranaţionaliştilor şi fasciştilor în Ucraina s-a transformat într-un război în adevăratul sens al cuvântului pe care ni l-au declarat americanii, ţările NATO şi Europa unită“, a declarat Ziuganov în discursul său rostit în Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului federal rus), care şi-a deschis marţi sesiunea de toamnă.

Ziuganov a indicat că „un război şi o operaţiune specială se deosebesc în mod radical, întrucât operaţiunea specială odată declanşată poate fi întreruptă“, potrivit publicaţiei online ruse Sota.

În schimb, a spus el, „războiul nu poate fi întrerupt, chiar dacă ţi-ai dori asta. Trebuie să mergi până la capăt şi are două rezultate: victorie sau înfrângere“.

Liderul comunist a declarat că un război cere un răspuns şi „o mobilizare maximă a forţelor şi resurselor“, în afară de „consolidarea societăţii“ şi adoptarea de noi legi.

„Vreau ca voi să conştientizaţi că suntem în război şi nu avem dreptul să-l pierdem“, a subliniat el, adresându-se deputaţilor, lansând totodată un apel să nu se intre „în panică“.

Serghei Mironov, șeful fracțiunii „Doar Rusia – pentru adevăr” din Duma de Stat a spus și el: „Am început o operațiune specială și acum purtăm un adevărat război cu NATO, avem nevoie de mobilizare a economiei, a bugetului, mobilizarea în general“.

Dar tocmai utilizarea cuvântului „război“ pentru a numi campania militară rusă în Ucraina se pedepseşte sever în conformitate cu legea aprobată de Dumă în martie, la fel şi utilizarea cuvântului „invazie“’, ceea ce a dus la deschiderea a numeroase dosare penale până în prezent.

Kremlinul – puternic criticat de susţinătorii unei campanii militare mult mai agresive în Ucraina – a exclus marţi mobilizarea generală sau parţială a populaţiei în pofida retragerii trupelor ruse din estul Ucrainei.

Apelurile „ultra-patrioților” despre necesitatea de a „începe să lupte cu adevărat” provoacă o discuție în Federația Rusă despre realitățile războiului. Propaganda testează sentimentul public cu privire la posibilitatea escaladării agresiunii împotriva Ucrainei pe fondul înfrângerilor militare actuale”, a explicat Centrul pentru Contramăsuri Informaționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *