CSI / Rusia

RUȘII trimit MERCENARI în zonele riscante din SIRIA

Mercenarii ar fi cetățeni ai Rusiei care fac parte dintr-o structură care ar urma să devină o „companie militară privată”, asemănătoare companiei americane Blackwater.

Jurnalistul Denis Korotkov, fost consilier pe probleme de securitate, susține că luptătorii uciși fac parte din grupul privat OSM. Grupul este denumit neoficial Wagner, după numele “de război” al șefului său. Acesta este un fost ofițer de informații care a luptat în mai multe conflicte internaționale, după dezmembrarea URSS, în anul 1991.

Înainte să ajungă în Siria, OSM a acționat și în estul Ucrainei, unde a avut drept misiuni protejarea unor uzine și a unor lideri ai rebelilor pro-ruși. Efectivul total al grupului OSM este de circa 1000 de oameni.

Cei nouă luptători morți ar fi fost uciși în octombrie 2015, în timpul unui atac cu mortiere asupra bazei lor din vestul Siriei. Misiunea în Siria s-ar derula pe baza unui acord încheiat între guvernul de la Moscova și cel de la Damasc.

Rusia preferă să folosească mercenari în locul militarilor pentru a evita impactul politic al trimiterii unor soldați în uniformă în Siria, mai ales în cazul în care aceștia își pierd viața.

De altfel, în cursul zilei de luni, Ministerul Apărării de la Moscova a publicat un comunicat în care a dezmințit moartea celor nouă luptători în Siria, fără a face nicio referire la existența sau la misiunile grupului OSM.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *