Actualitate

S-a aflat „secretul comercial”. Vezi ce salariu are președintele Moldovagaz, Vadim Ceban

Anul trecut, Vadim Ceban a încasat, lunar, circa 150 de mii de lei, el având venituri oficiale de circa 1,8 milioane de lei pe parcursul anului trecut. Conform acelorași informații deținute de ZdG, în 2020, salariul lunar ridicat de președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz a fost și mai mare, de circa 180 de mii de lei, pentru un total de 2,2 milioane de lei pe tot parcursul anului.

„Salariul meu este adecvat acelor funcții și atribuții pe care le exercit în cadrul SA Moldovagaz ca președinte al Consiliului de administrație. Ce ține de remunerarea membrilor Consiliului de administrație și a membrilor Consiliului de observatori, informația este confidențială. Salariul meu este mult mai mic decât spune domnul Sturza. Luând în calcul responsabilitățile și funcțiile pe care le îndeplinesc, eu consider că merit acest salariu (…)”, a precizat Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, ex- premierul, Ion Sturza lăsa de înțeles că Vadim Ceban ar avea un salariu lunar de circa 250 de mii de lei. Vadim Ceban nu este obligat prin lege să depună declarații de avere și interese, așa cum fac șefii instituțiilor de stat.

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz a ajuns în acest fotoliu în septembrie 2019, printr-o hotărâre a Consiliului de Observatori al Moldovagaz. Candidatura lui a fost propusă de Guvernul Republicii Moldova, condus pe atunci de actuala președintă Maia Sandu, prin intermediul ministrului Economiei, Vadim Brînzan, fiind agreată cu Gazprom, cu Igor Dodon, președintele de atunci al Republicii Moldova, dar și cu reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care forma în acea perioadă o coaliție cu Blocul ACUM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *