Actualitate

S-a cutremurat INI! Procurorii anticorupție au efectuat opt percheziții la domiciliile a trei colaboratori

Conform informațiilor, procurorii anticorupție au efectuat 8 percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele celor trei colaboratori de poliție vizați.

„În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii au ridicat telefoane mobile și informația din calculatorul de serviciu ale acestora, care urmează a fi cercetate și apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale”.

Concomitent, angajații INI vizați în cadrul cauzei penale au fost recunoscuți în calitate de bănuiți în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv în privința acestora a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea.

„Cei trei angajați INI sunt bănuiți în aceea că, în perioada anilor 2017-2018, în schimbul unor avantaje materiale care nu li se cuvin, au pretins de la denunțător suma de 130 000 euro, susținând că au influență asupra procurorului din cadrul PCCOCS, în procedura căruia se afla cauza penală în care era vizat denunțătorul, precum și asupra procurorului ierarhic superior procurorului de caz, în scopul adoptării unei hotărâri favorabile acestuia privind clasarea cauzei penale. Prin urmare, din suma totală pretinsă de colaboratorii de poliție vizați, a fost acceptată și primită de către aceștia, prin intermediul altor persoane, suma de 15 000 euro”, se mai arată în nota informativă a PA.

Potrivit responsabililor, acțiunile de urmărire penală referitor la circumstanțe expuse supra, la moment sunt în curs de desfășurare, respectiv la emiterea unei soluții pe caz, vom reveni cu mai multe detalii.

De menționat că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *