ActualitateSănătate

S-a modificat virusul HIV? Au apărut primele cazuri de transmitere prin tratamente faciale

Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut „tratamente faciale” numite microneedling în New Mexico. CDC spune că incidentele de la un centru spa medical fără licență sunt primele cazuri documentate de transmitere a virusului printr-o procedură cosmetică cu ace, informează Mediafax.

Trei femei care au fost diagnosticate cu HIV după ce au făcut „proceduri faciale” la un spa medical fără licență din New Mexico sunt considerate a fi primele cazuri documentate de persoane care au luat virusul prin intermediul unei proceduri cosmetice care utilizează ace, au declarat oficiali federali din domeniul sănătății. O investigație asupra clinicii din 2018 până în 2023 a arătat că aceasta aparent a reutilizat echipamente de unică folosință, relatează The Guardian. Deși transmiterea HIV prin sânge contaminat prin injectare nesterilă este un risc bine cunoscut, raportul autorităților sanitare a precizat că aceasta este prima documentație a unor infecții probabile care implică servicii cosmetice.

Tratamentele cosmetice aplicate cu ace Multe dintre tratamentele cosmetice populare sunt administrate cu ace, cum ar fi Botoxul pentru a atenua ridurile și substanțele de umplere pentru a umple buzele. Un „tratament facial” sau procedura de microneedling cu plasmă bogată în trombocite implică extragerea sângelui clientului, separarea componentelor sale și apoi folosirea unor ace mici pentru a injecta plasmă în față pentru a întineri pielea. Tatuajele necesită, de asemenea, ace.

Departamentul de sănătate din New Mexico a început să investigheze spa-ul în vara anului 2018, după ce a fost notificat că o femeie în vârstă de 40 de ani a fost testată pozitiv pentru HIV, deși nu avea niciun factor de risc cunoscut. Femeia a spus că a fost expusă la ace prin procedura de la clinică în acea primăvară. Spa-ul a fost închis în toamna anului 2018 după declanșarea anchetei, iar proprietarul a fost urmărit penal pentru practicarea medicinei fără licență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *