Actualitate

S-a pornit la Istanbul, dar a ajuns în izolator! Un bărbat, reținut pe Aeroportul din Chișinău pentru falsificarea actelor de identitate

Primul caz a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17:45, cu ruta „Istanbul-Chișinău” a sosit o cetățeană a Uzbekistanului, care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport, emis pe numele său de autoritățile naționale. Din primele cercetări, polițistul de frontieră a depistat mai multe elemente definitorii ale documentului falsificate.

Femeia de 35 de ani a relatat că ar fi născută în Republica Moldova și ar fi urmat toate procedurile de obținere a documentului în cauză. Pe de altă parte, polițiștii spun că acest fapt nu ar corespunde realității, deoarece ultima nu putea răspunde la întrebările referitoare la locul nașterii și nu poseda limba română sau rusă.

Al doilea caz a avut loc duminică, 14 noiembrie, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În fluxul călătorilor de pe cursa „Chișinău – Istanbul” a fost depistat un cetățean al Statelor Unite Mexicane, în vârstă de 39 de ani. La controlul documentelor a prezentat pașaportul mexican, vizibil cu semne de falsificare. În timpul controlului suplimentar au fost prezentate și un permis de conducere, dar și un buletin de identitate, care ar fi fost eliberate de autoritățile mexicane, la fel cu semne vădite de falsificare.

La audieri, bărbatul a refuzat să dea declarații, nerecunoscându-și vina. În cazul dat, persoana a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, până la luarea unei decizii.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.