Actualitate

S-au ales cu amenzi de 9 mii de lei după ce au fost prinși cu marfă de contrabandă de oamenii legii de la Palanca

Primul incident a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară a postului vamal Palanca, unde s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul autoturismului de marca ”Toyota Corolla”, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova. Bărbatul era însoțit de un pasager, cetățean al României, el fiind și proprietarul mărfii transportate.

Aflați în zona de control vamal, cei doi au decis să părăsească postul în încercarea de a se eschiva de la efectuarea verificării unității de transport de către vameși.

Datorită vigilenței inspectorilor din post și cu implicarea colaboratorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, unitatea auto a fost stopată la
ieșire din s. Tudora și escortată la postul vamal Palanca pentru efectuarea controlului.

Ca urmare, au fost descoperite și reținute registratoare video, suporturi pentru telefoane mobile, încărcătoare și alte accesorii, dosite în compartimentul marfar al autoturismului.

La o diferență de câteva ore, pe sensul de inrare în țară al aceluiași post vamal, a sosit un autocar de pe ruta Odesa- Chișinău. Acționând în baza analizei de risc, inspectorii au dispus efectuarea unui control fizic minuțios asupra unității auto și bagajelor personale. Astfel, în gențile ce aparțineau unei femei în vârstă de 32 de ani, locuitoare a orașului Nisporeni, au fost descoperite articole vestimentare pentru femei și copii în cantități comerciale, dosite în vederea transportării ilicite.

În consecință, cei trei făptași s-au ales cu amenzi contravenționale în valoare totală de 9 mii lei, în baza art. 287 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Autoritatea vamală a procedat la reținerea bunurilor în vederea confiscării.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *