Actualitate

Saakașvili riscă să rămână invalid

Neurologul Otar Toidze de la Centrul Medical ”Empatia” din Georgia consideră că fostul președinte Mihail Saakashvili ar trebui internat în spital pentru tratament, de altfel starea lui se va agrava, iar acest lucru va duce la consecințe dezastruoase. Despre acest lucru el a declarat reporterilor marți, 14 decembrie, scrie Interfax.

"Acum Mihail Saakașvili suferă de stres post-traumatic și encefalopatia Wernicke, care se poate agrava brusc și nu vom obțavea ine un Saakașvili sănătos, ci un Saakașvili invalid", a spus Toidze. El a adăugat că centrul medical ”Empatia” s-a adresat către mai multe clinici străine cu solicitarea de a-l trata pe Saakașvili, dar deocamdată nu s-a ajuns la niciun acord cu niciun spital.

"Clinica trebuie aleasă în funcție de starea pacientului și cu consimțământul acestuia. Am trimis scrisori către mai multe clinici străine, inclusiv în Germania, dar deocamdată nu am primit vreun răspuns", a spus Toidze.

În prezent, Saakașvili se află în spitalul militar din Gori sub controlul a trei grupe de medici – consiliul medical din cadrul Ministerului Justiției din Georgia, medicii consultanți pe lângă Apărătorul Poporului din Georgia și medicii de la centrul Empatia.

În Georgia, Saakașvili este judecat pe mai multe capete de acuzare. Fostul președinte consideră că reținerea sa este ilegală, iar acuzațiile împotriva sa sânt falsificate. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *