Salată de varză Savoia cu sos tartar
Ingrediente
– un sfert de varză Savoia
– patru roşii
– un ardei gras roşu
– doi castraveţi
– o bucată piept de pui
– sare, piper
– acetat balsamic
– ulei de măsline
– sos tartar
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fâşii, se piperează, se condimentează şi se pune la prăjit într-o tigaie (natur, fară ulei). Legumele se spală şi apoi se taie cuburi. Varza se taie fâşii subţiri. Se amestecă legumele, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi accetat balsamic. După ce pieptul de pui s-a rumenit pe ambele părţi se taie cubuleţe şi se amestecă cu legumele. Se aşează în boluri şi se pune peste sos tartar. Se mai pot adăuga şi crutoane. Foarte rapid veţi avea o salată gustoasă şi sănătoasa.
Notă:
Dacă nu doriţi să cumpăraţi sos tartar, îl puteţi pregăti şi singure acasă. Prepararea sosului tartar este foarte simplă: într-un castron, se pune maioneză, muştar, smântână, zahăr, oţet, sare şi piper. Se amestecă totul cu un tel, pentru omogenizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!