Actualitate

Sarea, prieten sau duşman? Ce riscuri apar atunci când consumăm în exces şi beneficiile pentru piele

Sub nicio formă sarea cu adaos de iod sau sarea prelucrată nu trebuie folosite, deoarece prin procesul de prelucrare se pierd toate mineralele asociate. Astfel, sarea devine un produs pur chimic – clorură de sodiu.

„Consumul exagerat de sare presupune riscuri pentru sistemul cardio-vascular şi rinichi. Consumată în cantităţi moderate, sarea este de importanţă vitală pentru organism, practic majoritatea reacţiilor chimice din corp implică pompa membranară de sodiu; procesele de transmitere zilnică a miliardelor de influxuri nervoase necesită la depolarizarea şi repolarizarea membranelor neuronale sodiu şi clor“.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *