Scapă de cearcăne în mod natural
Aceasta fiind cauza pentru care femeile sunt nevoite să apeleze la creme şi tratamente cosmetice pentru a estompa petele de culoare care trădează. Cum aceste tratamente sunt destul de costisitoare, îţi propunem câteva remedii naturiste pentru a scăpa de cearcăne.
1. Castravetele. Taie două felii dintr-un castravete crud, apoi aplică-le pe ochi. Stai cu ochii închişi şi acoperiţi timp de 15 minute. Dacă ai cearcăne evidenţiate, fă acest tratament zilnic!
2. Linguri de inox răcite. Cât timp stai la duş, pune două linguri de inox în frigider. După 15 minute le poţi scoate şi aplica pe zonele cu cearcăne timp de zece minute. Temperatura scăzută contractă vasele de sânge care sunt de multe ori cauza nuanţei întunecate a pielii din jurul ochilor.
3. Ceaiul negru sau cel de tei. Înmoaie două pliculeţe de ceai negru în apă călduţă, apoi aşază-le pe ochi. Stai aşa maximum zece minute. O alternativă la ceaiul negru sunt compresele cu ceai de tei, rece sau călduţ.
4. Cartoful crud. Se poate aplica în formă de felii sau ras peste cearcăne. Se ţine 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
5. Freacă palmele. În cazul în care pe lângă cearcăne ai şi ochii umflaţi sau dacă îi simţi obosiţi, iată un remediu oricând la îndemână: freacă palmele una de alta rapid timp de un minut, apoi aplică-le ca un căuş în zona ochilor.
6. Crema hidratantă. Pielea deshidratată face vinişoarele din jurul ochilor mai vizibile şi în consecinţă şi cearcănele vor fi mai pronunţate. Fă-ţi un obicei din a folosi o cremă hidratantă pentru conturul ochilor în fiecare dimineaţă şi seară. Pentru un efect mai pronunţat păstrează crema la frigider.
7. Crema de protecţie solară. Foloseşte în zonele întunecate o cremă cu factor de protecţie mai mare decât cea aplicată pe restul feţei – astfel, zona de sub ochi nu se bronzează la fel de repede precum restul pielii, părând mai deschisă la culoare. Apelează la această metodă pe tot parcursul anului.
8. Crema pentru tratamentul hemoroizilor. Cremele de acest fel conţin ingrediente (între care uleiul de rechin) cu efect împotriva pungilor de sub ochi şi contractă vasele de sânge, făcând cearcănele mai puţin vizibile.
9. Somnul. Este, poate, cel mai important. Odihneşte-te cât mai mult. Un somn de şapte-opt ore poate face minuni în ceea ce priveşte cearcănele.
10. Alimentaţia echilibrată. Apariţia cearcănelor poate fi un semn al deficitului de vitamine K, B12 sau antioxidanţi. Consumă fructe şi legume (în special cele cu frunze verzi), redu consumul de sare (reţine apa în ţesuturi) şi nu uita să te hidratezi corespunzător.
11. Fumatul. Afectează circulaţia şi, pe lângă problemele cu risc vital ce decurg de aici, face că vasele de sânge să apară mai închise la culoare şi cearcănele să pară mai proeminente. Fă-ţi o favoare şi renunţă la fumat!