Externe

Polonia distribuie iodură de potasiu din cauza amenințării nucleare

“Distribuirea de iodură de potasiu este o procedură standard; experții nu indică astăzi nicio creștere fundamentală a amenințării radiațiilor, dar guvernul polonez, ca un guvern responsabil, preferă să fie pregătit pentru orice scenariu, chiar și pentru unul negru”, a declarat joi șeful Cancelariei, Michał Dworczyk. El a subliniat că guvernul preferă să anticipeze scenariile negre. “Să fim pregătiți pentru scenarii care credem că nu se vor întâmpla”, a adăugat el.

Dworczyk a fost întrebat despre amenințările președintelui rus Vladimir Putin de a folosi arme nucleare și dacă ar trebui să se aștepte amenințarea contaminării radioactive în contextul în care s-a aflat că pompierii din Polonia au primit tablete de iodură de potasiu.

El a subliniat că guvernul preferă să anticipeze scenariile negre. Să fim pregătiți pentru scenarii care credem că nu se vor întâmpla. Experții nu indică astăzi o creștere fundamentală a amenințării radiațiilor, a declarat Dworczyk. De asemenea, el a subliniat că, în timpul operațiunilor în curs de desfășurare în Ucraina, mai multe centrale nucleare care funcționează acolo au fost deja atacate de mai multe ori. Aici trebuie să ne gândim la posibilitatea unui incident radioactiv, a recunoscut el.

În același timp, el a subliniat că, potrivit experților, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este scăzută. Dar guvernul polonez, ca un guvern responsabil, preferă să fie pregătit pentru orice scenariu, chiar și pentru unul negru, a afirmat Dworczyk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *