Actualitate

Se cere scoaterea Partidului Șor în afara legii

Fostul prim-ministru al țării, actual om de afaceri, Ion Sturza spune că Partidul Șor ar trebui scos în afara legii. Cu o asemenea propunere vine Sturza, după ce ieri, la ședința Parlamentului de constituire a fracțiunilor parlamentare, Ilan Șor, deputat, a devenit președinte al fracțiunii, fapt ce l-ar fi deranjat pe acesta.

„Zilele acestea, mă bântuie o nedumerire – cum am ajuns să auzim numele celui mai mare escroc din istoria Republicii Moldova la interval de câteva secunde?! Și nu că ar fi primit pedeapsa binemeritată sau că au fost recuperate miliardele furate, proprietățile sindicatelor, aeroportul sau măcar chiloții unui fost demnitar. Nu! El e „șef de fracțiune, de partid”. Ne obligă să-i pronunțăm numele ca pe Tatăl Nostru. Nu cred că poate să fie o mai mare umilință și batjocură față de moldoveni. Ce facem, ne ștergem pe obraz și continuăm să mâncăm hrișca asta împuțită? Sau mai avem pe cineva cu demnitate care ar scoate în afara legii această rușine?”, se întreabă Sturza.

Omul de afaceri face trimiteri la procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care ar trebui și care are obligațiuni de a declara ilegal acest partid și tragerea la răspundere a liderului acestuia.

„Mai avem un procuror, fie el și rătăcit, care să-i facă un dosar beton, care să fie judecat rapid de niște judecători necorupți (mai sunt ei?) și condamnat? Un procuror mai mare care să înțeleagă că da, Plaha (n.r. Vlad Plahotniuc) e tartorul (om fără scrupule, căpetenie), dar asta nu-i privează de răspundere pe alții”, scrie Ion Sturza pe Facebook.

Amintim că, în primăvara acestui an, Platforma DA a inițiat o procedură de scoatere în afara legii a Partidului Șor, depunând chiar și la Curtea Constituțională o sesizare, așa cum prevede regulamentul în astfel de cazuri. Magistrații constituționali au stabilit că, autoritățile, care pot demara procesul de scoatere în afara legii un partid sunt Procuratura Generală și Președinția, nu și partidele politice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *