Actualitate

Șefa ANI învinuită de fals în acte publice și „îmbogățire ilicită”

Aceste informații au fost publicate de ziaristul Vadim Ungureanu pe canalul său de telegram.

„Incredibil, dar adevărat! Șefa Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, în 2016 și-ar fi falsificat declarația de averi și interese personale și a ascuns un apartament de peste 160 000 de lei. Să fi uitat Rodica în 2016 că mai are un apartament? Nu, nu cred! Integritate, fals în acte publice, „îmbogățire ilicită”…Ei da, de unde!”, a scris în postarea sa ziaristul Vadim Ungureanu.

Potrivit ziaristului, în declarația sa de avere din 2016, Rodica Antoci a declarat un apartament cu o suprafață de 67,3 metri pătrați, cu o valoare de 374 789 mii de lei, pe care l-ar fi primit donație.

Un an mai târziu, în declarația de avere din 2017, Rodica menționează același apartament din 2010, dar mai adaugă un alt apartament al familiei Antoci pe care îl dețin în proprietate din 2003, cu o suprafață de 32,1 metri pătrați, în valoare de 162 997 lei, dar și pe care șefa ANI nu l-a trecut în declarația de avere din 2016.

Anterior, Vadim Ungureanu, a publicat informații prin care a învinuit-o pe șefa ANI de contracte ilegale din bani publici în valoare de circa un milion de lei, inclusiv reparația capitală a mașinii personale accidentate de soțul președintei ANI, cheltuieli nejustificate la prețuri duble în procesul reparației sediului ANI, procurări de mobilă în alte scopuri decât cele prevăzute, încălcări în repartizarea controalelor și favorizarea angajaților docili.

Reprezentanții ANI au evitat să comenteze aceste declarații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *