Social

Șefa PA: Vila lui Plahotniuc din Elveția – înghețată. „Proprietarii nu pot vinde acest bun”

Vila fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, din Elveția, a fost înghețată, anunță șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, în cadrul unei conferințe de presă. Anterior, s-a anunțat că vila deținută de Plahotniuc ar fi estimată la 31 de milioane de franci (echivalentul a circa 625 milioane de lei moldovenești sau peste 32 de milioane de euro) pe Lacul Geneva, relatează Realitatea.md.

Astfel, potrivit lui Dragalin, confirmarea despre înghețarea vilei lui Plahotniuc a fost primită abia în aceste zile.

„Am primit o confirmare pe care am așteptat-o foarte mult, din Elveția, o confirmare că vila care îi aparține, a cărui beneficiar este Vladimir Plahotniuc a fost înghețată în registrul de proprietate în Elveția.

Acest bun a fost cumpărat din banii lui Vladimir Plahotniuc în 2012 pentru o sumă aproximativ 26 milioane de dolari. Această sumă, în perspectivă, ar fi bugetul Procuraturii Anticorupție (PA) pentru aproximativ 13 ani. O sumă foarte, foarte mare.

La moment, proprietarii nu pot vinde acest bun, o să rămână înghețat, sperăm să avansăm cât mai rapid pe dosarul penal care este deja în judecată, unde dacă va fi condamnat, Vladimir Plahotniuc, ar fi posibil să recuperăm prejudicial cauzat în acest caz, inclusiv cu banii din vila care este sechestrată în Elveția”, a precizat șefa PA.

Vă amintim că Vladimir Plahotniuc, aflat pe lista de sancțiuni a Elveției încă de la sfârșitul lunii iunie, a reușit să își protejeze activele din această țară, inclusiv faimoasa vilă de pe malul lacului Geneva. Astfel, deși ele trebuiau să fie înghețate, autoritățile elvețiene nu au fost în stare să facă acest lucru până acum.

Vlad Plahotniuc oricum nu poate intra în Elveția după ce, acum 10 ani, i-a fost interzisă intrarea în această țară în urma unui scandal de corupție. Acesta ar fi transferat 10 milioane de dolari într-un cont de la o bancă elvețiană, care a refuzat să dea mai multe detalii, referindu-se la secretul bancar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *