CSI / RusiaRăzboiUcraina

Șeful spionajului militar de la Kiev: Armata ucraineană poate rupe până la iarnă podul terestru al Rusiei spre Crimeea

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, spune, într-un interviu acordat The Economist că până la iarnă, forțele de apărare ale Ucrainei ar putea reuși să distrugă coridorul terestru care leagă Donbasul ocupat de Crimeea anexată de Rusia. Moscova are motive de îngrijorare, întrucât prima sa linie de apărare pe axa sudică foarte importantă din Zaporijie a fost deja străpunsă în unele locuri.

Potrivit generalului, aceasta înseamnă că operațiunea de tăiere a legăturii terestre dintre Rusia și Crimeea poate fi efectuată încă înainte de iarnă.

Budanov recunoaște că Ucraina a apelat deja o parte din trupele sale de rezervă, dar Rusia, la rândul său, a desfășurat rezerve insuficient de puternice, trupe pe care nu intenționa să le desfășoare abia la sfârșitul lunii octombrie.

„Spre deosebire de ceea ce susține, Federația Rusă nu are absolut nicio rezervă strategică”. El a clarificat că Armata a 25-a combinată rusă, care acum a fost dislocată prematur pe frontul de est în jurul Lîman și Kupiansk, are doar 80% din personal și 55% din echipamentul necesar.

În plus, Budanov consideră că ritmul lent al progresului împotriva unui inamic înrădăcinat și bine pregătit este pur și simplu o reflectare a realității. Nu îi înțelege pe cei care au prezis prăbușirea rapidă a liniilor rusești.

Cele trei obiective principale ale atacurilor cu drone în Rusia

De asemenea, oficialul ucrainean a vorbit și despre cele trei obiective principale ale atacurilor cu drone în Rusia, subliniind necesitatea de a scoate țara agresoră din „zona de confort”.

Potrivit acestuia, unul dintre obiective este uzura sistemului rus de apărare antiaeriană, în al doilea rând, dezactivarea transportului militar și a bombardierelor și, în al treilea rând, provocarea de daune fabricilor de arme și muniții, cum a fost recentul atac asupra fabricii ce produce combustibil pentru rachete din regiunea Tver.

„Vrem să-i scoatem pe ruși din zona lor de confort”, a subliniat Budanov.

Potrivit lui, scopul secundar al atacurilor cu drone este psihologic, de a semăna anxietate în rândul populației și de a perturba procesele economice normale din Rusia. Închiderea marilor aeroporturi din Sankt Petersburg și Moscova, de exemplu, a devenit o activitate aproape zilnică.

Budanov este sigur că „dronele vor ajuta cu siguranță operațiunile de eliberare a teritoriilor ucrainene”. ”Dronele nu au teamă. Nu le pare rău”, a mai subliniat el.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *