Moldova

Șelin este obligat să plătească Vitaliei Pavlicenco 200 de mii de lei

Conflictul dintre cei doi politicieni s-a iscat după ce, într-o emisiune la TV 2 Plus, Șelin a recurs la denigrări și calomnieri la adresa Vitaliei Pavlocenco, numind-o kgb”-ista și ”neofascista”. Liderul PNL l-a dat în judecată pentru calomniere. Ieri, Vitalia Pavlicenco a anunțat pe blogul său că a câștigat procesul în prima instanță. Șelin este obligat să aducă scuze publice și să achite 200 mii lei ca despăgubiri pentru prejudiciu moral. Pârâtul are dreptul să atace decizia la o instanță superioară. 

Amintim că omul de afaceri și politicianul Victor Șelin a încercat să împiedice desfășurarea unui Marș al Unirii pe 5 august 2012 la Bălți. În urma comporportamentului violent al persoanelor mobilizate de Victor Șelin au fost rănite atunci două persoane, inlcusiv o jurnalistă. Drept urmare, Victor Șelin este cercetat penal pentru violarea dreptului la libertatea întrunirilor.

Vitalia Pavliceno precizează că mai are un proces de judecată contra lui Vladimir Voronin cu aceleași denigrări, iar în prezent „luptă pentru primirea cererii versus Mihai Ghimpu, pentru același subiect, de învinuiri gratuite”. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *