Actualitate

Separatistul Krasnoselski aruncă cu pietre spre Chișinău: Moldova a încălcat contractul cu Gazprom. „Vom apela la Vladimir Putin, Duma de Stat”

Separtistul Vadim Krasnoselski a adunat membrii așa-numitului Consiliu de Securitate al Transnistriei, în cadrul ședinței fiind discutată problema aprovizionării cu gaz a regiunii. Aceștia acuză Republica Moldova de încălcarea contractului cu concernul rus Gazprom.

Conform presei din stânga Nistrului, luni Moldovagaz a notificat autoritățile autoproclamate despre faptul că vor reduce livrările de gaz la 69 de milioane de metri cubi pe lună, adică 2,3 milioane de metri cubi zilnic. În luna octombrie, zilnic au fost furnizate 3,9 milioane de metri cubi, iar acest volum nu a acoperit nevoia regiunii, susține administrația de la Tiraspol, transmite Realitatea.md.

Conform administrației lui Krasnoselski, pentru a asigura infrastructura socială și industrială din stânga Nistrului, sunt necesare aproximativ 100 de milioane de metri cubi de gaz lunar, iar alte 90 de milioane – pentru a genera curentul electric vândut ulterior Moldovei.

Membrii așa-numitului Consiliu de Securitate sunt de părerea că, prin acțiunile sale, Republica Moldova a încălcat prevederile contractului cu Gazprom, potrivit lor, din 171 de milioane de metri cubi de gaz furnizați Moldovei, 118 ar trebui să revină transnistrenilor. Așadar, acțiunile Moldovei sunt calificate drept „perfide” și „fără precedent”.

De asemenea, Krasnoselski pregătește noi apeluri către Rusia și vrea să apeleze la Vladimir Putin, Duma de Stat și Gazprom.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Daca asa este situatia anchidetai tot gazu,pe motiv ca sa transfere an contul moldova gaz macar jumatate din datoria acumulata de PMR.atunci vom vedea ,ari asa ori asa tot se plange

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *