Actualitate

„Serbia este calul troian al lui Putin în Europa”

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a declarat, pe fondul tensiunilor din ultimele ore din Nordul Kosovo, că dacă Serbia „invadează” Kosovo, Ucraina este gata să acţioneze cu trupe pentru a-i apăra pe kosovari.

Deputatul ucrainean a atacat regiumul de la Belgrad numindu-l „calul troian al lui Putin în Europa”, potrivit Mediafax.

„Dacă Serbia invadează Kosovo, ar trebui să-i apărăm pe kosovari.

Ucraina este gata să acţioneze cu trupele noastre pe teren. Rusia încearcă să înceapă un război agresiv. Exact după metoda lui Putin. Aşa cum am spus, Serbia este calul troian al lui Putin în Europa. Războiul oriunde în lume este teribil”, a scris deputatul pe Twitter.

Tensiunile dintre Serbia şi Kosovo au escaladat după ce guvernul de la Pristina a anunţat o măsură care i-ar obliga pe sârbii din nordul ţării să solicite plăcuţe de înmatriculare auto emise de instituţiile de la Pristina.

Poliţia din Kosovo a afirmat duminică că a fost ţinta unor focuri de armă în nordul ţării, unde au fost ridicate baricade pe drumurile care duc în Serbia, în semn de protest faţă de politica frontalieră a guvernului, scriu AFP şi Reuters.

Guvernul kosovar a decis să amâne cu o lună intrarea în vigoare a noilor reguli la frontiera cu Serbia care au provocat tensiuni duminică în nordul ţării, unde au fost ridicate baricade şi trase focuri de armă asupra poliţiei, notează AFP.

Amânarea a fost anunţată într-un comunicat al guvernului la finalul unei întâlniri cu ambasadorul Statelor Unite în Kosovo, Jeffrey Honevier.

Noile reguli, care urmau să intre în vigoare luni, prevăd că orice persoană care intră în Kosovo cu o carte de identitate sârbă va trebui să o înlocuiască cu un document temporar pe durata şederii în ţară.

Pe de altă parte, sârbii kosovari ale căror vehicule poartă plăcuţe de înmatriculare emise în Serbia vor trebui să le înlocuiască cu plăcuţele Republicii Kosovo în termen de două luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *