ActualitateEconomie

Serbia va investi 150 milioane de euro în legătura petrolieră cu Ungaria / Data la care construcția sa ar trebui să fie finalizată

Serbia intenționează să investească 150 de milioane de euro (163 de milioane de dolari) în construcția unui oleoduct transfrontalier de 128 km cu Ungaria, a anunțat ministrul Energiei, Dubravka Djedovic-Handanovic, scrie seenews.com. Au început deja lucrările de elaborare a documentației tehnice pentru conducta care va furniza Serbiei țiței rusesc din Urali prin intermediul oleoductului Druzhba și va ajuta Belgradul să-și diversifice sursele de energie, a declarat Djedovic-Handanovic într-o declarație publicată luni pe site-ul guvernului.

Când ar putea fi gata Conducta planificată va transporta aproximativ patru milioane de tone de petrol, a declarat anterior ministrul Energiei. Construcția sa ar trebui să fie finalizată înainte de începerea expoziției internaționale Belgrad Expo 2027, a adăugat ea.

În iunie 2023, Serbia și Ungaria au semnat un acord pentru construcția conductei transfrontaliere care se va întinde din orașul Novi Sad, în nordul Serbiei, până la Algyo, în Ungaria. Cele două țări au convenit, de asemenea, să înființeze o companie comună de comercializare a gazelor – SERBHUNGAS societate cu răspundere limitată, care va fi înființată de monopolul sârb al gazelor Srbijagas și de compania de utilități de stat maghiară MVM CEEnergy, și care va avea sediul în Novi Sad.

În noiembrie, presa locală a citat-o pe Djedovic-Handanovic, care a declarat că lucrările de construcție pe teritoriul sârb vor fi efectuate de operatorul de stat de depozitare a petrolului Transnafta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *