Politică

Sergiu Sîrbu (ȘOR) jubilează că nu vor fi anticipate și va rămâne deputat după ce a schimbat trei fracțiuni

„Visul PAS s-a autodizolvat după decizia de astăzi a Curții Constituționale” – este declarația deputatului Sergiu Sîrbu, care anterior a făcut parte din PDM, ulterior a plecat în „Pro Moldova”, ca acum să se regăsească alături de deputații ȘOR.

Potrivit spuselor sale, „textele clare nu trebuie interpretate… „Curtea Constituțională nu poate interpreta Legea Supremă, în cazul în care Constituția deja dă răspuns clar la întrebare… .”Citat din decizia Curții Constituționale de azi. Acum câteva zile am scris despre asta, nu am descoperit nimic nou, sunt axiome clare de ani de zile.

Decizia de astăzi este logică și previzibilă. Salutăm prima decizie a Curții în acest început de epopee de a antrena Înalta Curte în disputele politice”, a declarat el.
Deputatul și-a exprimat speranța că și următoarele hotărâri vor fi luate în strictă corespundere cu logica constituțională.

„Rugăm colegii mai tineri din Parlament să nu folosească Constituția și Curtea Constituțională în scopul promovării propriilor interese politice pentru a viola Legea Supremă.

Mai bine ar mai merge prin țară ca să discute cu oamenii, sunt foarte multe probleme de rezolvat.

Monitorizăm în continuare procesul”, a conchis deputatul.

Amintim că formal, Partidul Șor pledează pentru alegeril parlamentare anticipate (noiembrie 2020): „Partidul Şor spune că alegerile parlamentare anticipate sunt cea mai bună soluţie de depăşire a situaţiei create. Declaraţia îi aparţine deputatului Denis Ulanov”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *