Politică

Serviciile speciale britanice: Ucraina devine mai bună la doborârea dronelor iraniene

Serviciile secrete britanice raportează că forțele ucrainene de apărare aeriană reușesc din ce în ce mai bine să doboare drone kamikaze Shaked, de fabricație iraniană, cu care Rusia a început să suplinească lipsa propriilor rachete.

Acest lucru a fost afirmat în raportul Ministerului britanic al Apărării privind războiul din Ucraina din 24 octombrie.

Se remarcă faptul că Rusia continuă să folosească UAV-uri iraniene asupra unor ținte din întreaga Ucraină, în timp ce Ucraina are din ce în ce mai mult succes în lupta împotriva Shahedin-136. Oficial, până la 85% din toate dronele kamikaze lansate sunt anihilate.

“Aceste drone sunt lente, zgomotoase și zboară la altitudini joase, astfel încât vehiculul individual este o țintă ușoară pentru apărarea antiaeriană convențională. Rusia a angajat probabil un număr mare de focoase iraniene Shahhead pentru a penetra apărarea aeriană din ce în ce mai eficientă a Ucrainei, folosindu-le ca un înlocuitor pentru propriile rachete cu rază lungă de acțiune și de înaltă precizie, care devin din ce în ce mai rare”, notează analiza.

Revizuirea de aseară ne-a spus că Rusia pregătește o apărare în adâncime în spatele liniei frontului pentru a descuraja orice contraatac rapid al Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *