Actualitate

Serviciul Vamal a încasat peste 534 milioade de lei la bugetul de stat. De unde vin banii?

Pe parcursul săptămânii trecute, numărul pasagerilor care au intrat în Republica Moldova constituie peste 68 000 persoane. Dintre acestea, 1423 persoane fizice au declarat diverse bunuri, achitând plăți în cuantum de 3,5 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale. De asemenea, în perioada 7-13 februarie 2022, au fost perfectate 12 580 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 50 029 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 11 768 și, respectiv, 8 998 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 196 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de circa 425 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *