Actualitate

Show mediatic! Procurorii „muncesc” din greu – Percheziții la Silvia Radu, ex-primarul interimar al Chișinăului

Percheziții matinale la mai multe locații din Capitală. Procurorii fac percheziții la patru persoane vizate într-un dosar penal de spălare de bani.

Silvia Radu a devenit primara interimară a mun. Chișinău după ce, la începutul lunii noiembrie 2017, Nistor Grozavu, primarul interimar de atunci, a anunțat că se retrage din funcție, iar în locul lui vine Silvia Radu, fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”. „Dna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei. Vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției. Îi mulțumesc foarte mult pentru discuțiile pe care le-am avut până să accepte, dar mai mult îi mulțumesc că a acceptat funcția într-o situație de criză”, a declarat atunci Nistor Grozavu. Deși mai mulți susțineau că Silvia Radu este candidata propusă de PDM, democrații au negat acest lucru.

Ulterior, la alegerile locale generale din 2019 ea a ccandidat independent la funcția de primar de Chișinău, atunci fiind promovată masiv de televiziunile liderului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Radu a ajuns milionară după ce a activat timp de 15 ani la cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova, „Red Union Fenosa”, fiind în perioada 2008-2015 președinta întreprinderii.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.