Actualitate

Show mediatic! Procurorii „muncesc” din greu – Percheziții la Silvia Radu, ex-primarul interimar al Chișinăului

Percheziții matinale la mai multe locații din Capitală. Procurorii fac percheziții la patru persoane vizate într-un dosar penal de spălare de bani.

Silvia Radu a devenit primara interimară a mun. Chișinău după ce, la începutul lunii noiembrie 2017, Nistor Grozavu, primarul interimar de atunci, a anunțat că se retrage din funcție, iar în locul lui vine Silvia Radu, fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”. „Dna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei. Vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției. Îi mulțumesc foarte mult pentru discuțiile pe care le-am avut până să accepte, dar mai mult îi mulțumesc că a acceptat funcția într-o situație de criză”, a declarat atunci Nistor Grozavu. Deși mai mulți susțineau că Silvia Radu este candidata propusă de PDM, democrații au negat acest lucru.

Ulterior, la alegerile locale generale din 2019 ea a ccandidat independent la funcția de primar de Chișinău, atunci fiind promovată masiv de televiziunile liderului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Radu a ajuns milionară după ce a activat timp de 15 ani la cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova, „Red Union Fenosa”, fiind în perioada 2008-2015 președinta întreprinderii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *