Actualitate

Silviu Tănase: Dacă ești nemulțumit de PAS, ești diversionist. Ce va spune Maia Sandu pentru a rămâne la putere

Sondajul recent efectuat de IMAS reflectă fidel atitudinea oamenilor față de PAS și Maia Sandu. Actualul regim a eșuat, chiar dacă fanaticii se află în negare și nu vor să accepte asta. Prăbușirea în sondaje reflectă realitatea din teren, dar până la alegeri este suficient timp ca lucrurile să se schimbe, deși trendul negativ nu mai poate fi inversat.

Exisența lui Dodon și Șor – o garanție că PAS are o șansă să mai câștige alegerile

Este previzibil ce vor spune simpatizanții PAS (de fapt fanatici zeloși) în viitoare campanie electorală: „Vreți să vină Dodon la putere?”, „Vreți să vină oligarhii înapoi?”, „Să salvăm viitorul European al Moldovei”, etc. Fără Dodon în prim-plan, pentru a fi folosit pe post de sperietoare – existența PAS își pierde din sens. Ei au apărut ca o reacție la regimul cleptocratic din trecut, și anume din acest motiv vor avea grijă ca la următoarele alegeri atât Dodon cât și Șor să fie cât mai vizibili în spațiul public. Doar prin comparație cu ei imaginea PAS va arăta „decentă” și doar isterizând lumea cu „revenirea bandiților” vor putea scoate oamenii la vot. Rezultatele și calitatea actului guvernării este sub orice critică, anterior eram convins că un guvern mai slab ca cel al lui Chicu nu poate fi, dar am greșit.

De ce Maia Sandu are o imagine excelentă în exterior, dar se prăbușește pe interior?

Dacă partenerii externi care, se pare, o adoră pe Maia Sandu ar fi forțați să locuiască un pic în R. Moldova, ar înțelege că la aproape doi ani de la câștigarea alegerilor prezidențiale nu s-a făcut nicio reformă substanțială în niciun domeniu cheie. Oare ce-ar spune Macron sau Von der Leyen dacă ar ști că R. Moldova vrea să intre în UE cu raioane desenate de Vladimir Voronin?

Ideea absolut toxică că problema fundamentală este corupția, va ajunge să-i îngroape pe cei din PAS. Pentru a „învinge corupția” (nicio țară nu a învins corupția, ea există peste tot) trebuie să oferi puteri exagerate procurorilor. Cât timp Maia Sandu se bucură de popularitate, procurorii o să lucreze pentru agenda celor din PAS – îl vor hărțui pe Dodon, vor retragea pentru a 20-a oara imunitatea lui Șor, vor mai sechestra nu știu ce proprietatea de-a lui Plahotniuc, etc. În clipa în care procurorii vor simți că va avea loc o schimbare politică, și că PAS va pierde puterea, „reformații” în stil Stamate vor întoarce armele și capetele spânilor vor fi primele care vor cădea.

„Această nemulţmire ar putea fi exploatată împotriva Republicii Moldova, în scopuri diversioniste”

Nicolae Negru, un reputat editorialist din R. Moldova, consideră că nemulțumirea cetățenilor poate fi exploatată în scopuri diversioniste. Nu este clar care ar fi ieșirea din această situație. Dacă închidem gurile și nu mai criticăm puterea cum poate fi ea presată să aibă aibă rezultate ca nemulțumirea să dispară. Sau se începe deja manipularea oamenilor cu tactici învechite de tipul – dacă critici PAS, lucrezi pentru Dodon, dacă o critici pe Maia Sandu, te plătește Putin?

Chiar dacă PAS domină astăzi mediatic, controlând prin fluxurile de bani ONG-iști cele mai mari posturi de TV și site-uri din R. Moldova, anume lipsa de critică de pe segmentul de dreapta, favorizează presa pro-rusă și stânga politică anti-europeană.

Oamenii simt că trăiesc într-o realitate paralelă, la televiziunile controlate de PAS se aude că „guvernarea face doar lucruri bune”, dar în viața de zi cu zi – oamenii simt pe piele lor că trăiesc tot mai prost.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Dezinformarea rusească este o arta și tila cu obiective clare și cu multi bani in buzunarele dezinformărilor locali. Pentru a fi racolat, instruit și bine plătit de Oculta rusă, trebuie sa fii nu doar canalie, ci sa fii și nostalgic nomenclaturist, farmazon de opinii și vărsător de informații false. Ca să faci jocul Ivanilor, trebuie sa ai obrazul gros cât senila tancului muscalesc. Or, diavolul rus ispitește acolo unde știe că există slăbiciuni, ranchiuna, ura și sete de răzbunare. Prostia a fost, este și va fi una dintre obsesiile dezinformărilor, de tipul Dodo-Voro-Soro-Platon-Nastase. Arta de a dezinforma și de a manipula opinia publică, abilitatea cu care mint, sperie și otrăvesc conștiințele sunt exact uneltele folosite de Kremlin. Atunci când e vorba de răzbunare, toți intriganții dodonisti, voronistii, soro-plato-moraristii și DAistii sunt de aceeași religie. Iar religia lor malefica – o conserva tactica și pestilențială – are drept scop sa exploateze politic frica, isteria și prostia. Urat și periculos, anti antinational și antioccidental!

    1. Auoleu, Nastate in rand cu Dodon si Platon? Nu era el salvatorul natiunii si cei care il criticau erau facuti pro-oligarhici? Nu era morari soarele natiunii care lumina poporul capturat seara de seara?

  2. Aoleu! Putinismul i-a atins pe toți ăștia care vor sa schimbe puterea actuala în mod egal, ca o boala incurabila. Năstase a suferit mutații grave. Năstase, un Catavencu paranoic! Morari, o abjectă Joietica în călduri! Nu trebuie sa fii doctor ca să i telegi că tulburările psihice sunt evidente la toată șleahta Fariseica de borfași, infractori, fugari care se vor stăpâni. Nerușinații ăștia, dacă ar putea să o coase într-un sac pe d-na Maia Sandu și să o arunce în Marea Neagra – lac rusesc, ar face chiar astăzi. Este de-a dreptul dezgustător sa vezi cum asemenea politicieni de chiuveta, inclusiv marele looser al politicii Năstase, continua sa pateze onoarea Dnei Președinte și obrazul țărișoarei. Scumpii nostri eurofobi, proputinisti, proHaos, sunt completamente văduviți de rațiune. Sunt intr-atat de setoși de răzbunare și de război putinist, încât nu-și dau seama cat de ipocriți și de periculoși sunt.

  3. “Sondajul recent efectuat de IMAS reflectă fidel atitudinea OAMENILOR față de PAS și Maia Sandu.”
    “Actualul regim a eșuat.”
    “… chiar dacă FANATICII se află în negare și nu vor să accepte asta.”
    “Trendul negativ NU MAI POATE fi inversat.”

    Si subsemnatul, care era un FANAT FIDEL al regretatului Constantin TANASE si mai citeste INCA Timpul, se intreaba :

    O FI VORBA DE SPALARE DE BANI, SAU SPALARE DE CREIERI, dle Silviu TANASE ???

  4. Stimați fani profani ai Armatei kremlineze, se vede și din cosmos. Cârtițele lucrează cu mult zel. Termitele distrug din interior toată ființa umană. Rozătoarele au școala buna, rusească. Rozătoarele antinaționale, in marea lor trufie oarbă și jignita, nu vad nimic. Stau in așteptare, îngânând frwnetic: Trăiască și-n floreasca Armata de ocupație rusească! Ei chiar cred că izbânda poate fi a lor, a tutuLORA răzvrătiților pe timp de război putinist. Nu-i nimic surprinzător în asta pentru cei luvizi, căci răzvrătiții nu au făcut vreodată casa buna cu democrația, cu adevărul, cu realitatea. Operațiunea terorist specială este mană cerească pentru cârtițele, termitele și viermii cu tare-n comunism. Șleahta Fariseica e dispusă să mearga până la capăt. Consecințele se vad, capătul nu se vede. De la sine înțeles, dușmănia oarba crează o comunitate. Or, infractorii, căci sunt infractori de drept comun, își duc, de regulă, ideea crimei până la crima însăși. Nu întâmplător bandele s-au activat exact in momentul când putinistii au afirmat că planurile lor odioase vizează Moldova. Ei răspândesc vi-rusi. Ei întrețin tonusul catastrofic. Scop: pentru a spori contagiunea putinista in propria tara. Aici se vede clar că haosul le convine, ba chiar îi entuziasmează. De aceea, acționează într-o isterie de Turn Babel, împotriva firii, împotriva logicii, cu obstinație și cu Je m’en fiche.

  5. Silviu Tănase, ai luat-o prea radical. Da, parlamentul (de fapt, Maia Sandu și PAS) are o restanță foarte mare din cauza vanității – trebuia de inaintat în posturi publice, inclusiv în guvern, specialiști puternici din toată societatea, nu numai membri de partid (și neamuri, și prieteni). Se făcea în acești aproape 2 ani mai multe. Și nu se ajungea la necesitatea de remanieri în guvern. Scopul guvernului e să lucreze pentru popor, sau nu ? Rușine, vanitoșilor, la ce am ajuns ! Iar VasCor e un fanat cu ochii închiși. Ce panică ? Afirmațiile lui Silviu Tănase sunt problematice. Cât e de obiectiv acest sondaj IMAS ? E eșuat oare rejimul, care e activ ? Da, fanaticii trebuie să se documenteze mai bine (și din diferite surse). Cât e de obiectivă evaluarea trendului ca fiind negativ ?

    1. “Afirmațiile lui Silviu Tănase sunt problematice. Cât e de obiectiv acest sondaj IMAS ? E eșuat oare rejimul, care e activ ? Cât e de obiectivă evaluarea trendului ca fiind negativ ?”.
      – Sic! TOCMAI ASTEA le-a spus si “FANATL VasCor”. Putin mai atfel 🙂
      Deci, indreptati-va “Lancea” in alta parte, stimabile 🙁

  6. Iar remarcile lui Andrei au o bază solidă. Republica Moldova e înțesată de o hoardă de kgb-iști și criminali (concrescuți unii în alții). Sabotează orice miscare în interesul poporului (respectiv, în detrimentul intereselor sale). Aici Silviu Tănase are dreptate. Doar așteaptă momentul potrivit să întoarcă armele.

  7. Urmaresc periodic portalurile de stiri si televiziunile socialistilor si Sor.Nici o data,absolut niciodata nu am vazut sa fie criticat Dodon sau socialistii,chir daca este un hot si tradatot de tara. De ce ?
    Iar “ai nostri” critica prima guvernare onesta ,fara oligarhi,proeuropeana ,inloc sa o sustina.Pentru ce o critica,mai bine zis pentru ce toarna zoi pe ea ? De furat vad ca guvernarea actuala nu fura,cu numeroasele crize aparute in legatura cu razboiul Rusiei asupra Ucrainei se descurca,greu dar se descurca ! Pensiile majorate le primim,salariile bugetarior se platesc,compensatii pentru gaza si alte indemnizatii pentru participantii la razboiul din 1992 se platesc.Institutiile statului lucreaza,UE,Romania,SUA ne sustin pe toate caile.E greu in toate tarile dezvoltate europene,au loc scumpiri si proteste,la noi e si mai greu,dar se descurca Maia si guvernul PAS Gavrilita! Pe criza asta oricare alt guvern nu s-ar ispravi mai bine.De ce nu am sustine aceasta guvernare,daca ii ajutam pe socialista sa cada si vin ei la putere cu Sor,va fi mai bine ,asta vrem ? Poate are niste mici neajunsuri Maia si PAS-ul,dar sunt minore ! Nu merita zoile pe care le toarna “patriotii” de alde Slusari,Plingau,Chicu,Renita,Sergiu Mocanu suparati ca nu le-au dat “posturi” … Eu cred ca lumeaa vede,analizeaza si vor pretui eforturile si sacrificiile de lupta cu coruptia din tara noastra.Credeti ca putini “patrioti” de la noi care se simt cu musca pe caciula tremura ? Si de ei eu zic ca s-au unit cu socialistii si soristii in razboiul de discreditare a PAS-ului… Dar munca acestei guvernari va da roade,om curati tara de hoti,vom intra si in Europa in viitorul apropiat si ne vom aminti numai de bine de Maia Sandu si actualul Guven Gavrilita,de actualul Parlament cu deputatii PAS…
    Indemnul meu catre toti e sa lasam invidia si interesele personale meschine,sa ne unim eforturile pentru a sustine aceasta guvernare,care ar insemna sa ne sustinem si sa ne ajutam pe noi insine si pe tara noastra…

  8. Ziarul Timpul nu mai este acel ziar, care a fost odată. Silviu Tănase permanent caută să critice guvernarea, dar mai ales pe Maia Sandu. Ceva nu este curat, de undeva cred că vin ceva bănuți și propuneri anti PAS, ani Maia Sandu etc.

    1. Curat murdar, coane fanica. O logica primitiva pentru ca exclude un element fundamental al unei societati civilizate – pluralismul de opinie. Astazi, daca nu gandesti asa cum o cere partidul esti „vandut„…

  9. Nu sunt troll. Sunt un om care încearcă să scoată, pe cât se poate, ceata de pe ochii miopilor, proștilor cu drept de vot. Când va navali Hoarda Nepereche, dar ea va navali, fiți siguri, se va vedea atunci cine își iubește cu adevărat neamul și casa. Ba, nu e criza, e crizoi, război! Trezirea, căci Lingoarea de la răsăritul roșu vine! Mi-e milă de Moldova. Și mă doare sa vad cum unele jigodii penale confundă propria lor nimicnicie cu tara… tariSORica, SORhei, MolDodonia, Plaho-Plato-MorariGontaNastase samd.

  10. HOOOPA …!!! Deși am unele nedumeriri, deși ar putea apare capcane tipic ”basarabene ” (functionale de 30 de ani in peisaj ) INIȚIATIVA de față , prezintă interes vadit .”REPUBLICA MOLOTOVA ” un proiect demult eșuat ( pe care l-am incriminat nu o dată chiar si la …TIMPUL ) aduce ,tot mereu, surprizele neplăcute si PRIMEJDIOASE ale mentalitatilor comunistoide , parsive si, mai ales, toxice care marcheaza locul si duhul sau specific. Merita, asadar ,sa urmarim evolutiile narative si cu siguranta si faptice a ceea ce se prefigureaza a fi AICI . Deci asteptam increzatori , de ce nu ? ~inteligenta~ dezbateriilor ce se anunta a fi numeroase . Cel putin !

  11. Din pacate Timpul s-a transformat intr-un fel de Cotidianul lui Nistorescu. Sau noul Sputnyk moldovenesc.
    Deocamdata nu face pe fata propaganda pro-rusa dar critica sau omite tot ce este pro-occidental.

      1. Mai copii, eu nu-mi bat capul cu voi.
        Voi ati luat-o razna din timpul campaniei electorale.
        Publicitatea si propaganda aia jenanta pentru AUR.
        Eu nu zic sa nu criticati guvernul.
        Acesta este rostul presei.
        Saptamana trecuta la Bucuresti a fost o intalnire foarte importanta pentru RM.
        Ati dat o stire de doi bani dupa care v-ati napustit cu cateva articole ale unor frustrati.
        Eu nu accept genul acesta de jurnalism.

    1. My TONI boy , sunt din ROMÂNIA si neam de neamul meu nu a vorbit rusa ! De ce confunzi mereu sula cu prefectura, tu si prietenii tăi de gîndire , nu inteleg ! Vai de capul vostru cel plin de bube !!

  12. Am urmărit cu mare interes știrile de pe acest site.Mai mereu era echilibrat,echidistant față de propaganda rusă evidentă,articole foarte bune și nepărtinitoare…dar de la un timp e mai mult decât evident că Timpul.md a devenit un ajutor de nădejde propagandei rusești.Nu trebuie să te străduiești prea mult să remarci această schimbare radicală care e vizibilă și de pe Lună.
    Timpule,ești o dezamăgire totală ca de altfel și țărișoara în care te chinui să supraviețuiești din plățile rusnacilor.E și ultimul articol pe card îl voi mai citi vreodată despre Moldova în special pe Timpul.Evident,Republica Moldova și moldovenii nu au vindecard nici dacă îi trimiți pe Nubiru să trăiască.Trist.Foarte trist

      1. Ai dreptate Timpule.De asta unele țări de mult fac parte din occident,iar altele de zeci de ani încă se comportă ca moluștele și tot în stadiul de colonii sunt.

  13. Guvernul trebuie demis. Sunt ministri care trebuiau sa-si dea demisia de onoare. Gen ministrul ssanatatiii A. Nemereenco pentru casa de vacanta din Romania Zimbrii Ceahlaului.

  14. Mai Silviule tata,era o poveste odata ,paternitate discutabila,ca-i a lui Decebal ,ca e a altora ,cert e ca romanii nu aplica!Cica intr-o arena se lupta doi caini,dar cand se da drumul la un lup ,cainii se unesc si se arunca asupra lupului!Noi ,in imaturitatea si cretinismul nostru milenar ,continuam lupta ,desi lupul e intrat de mult in arena si gata sa ne manance pe toti!Jalnica priveliste si tragic sfarsit!

    1. Nu exista, din pacate, nicio alternativa la PAS si Maia Sandu. Asa e! Dar e asta suficient pentru a ignora incompetenta crasa de care dau dovada guvernantii?

  15. Sunt de acord cu autorul. Alegătorii dintre Prut și Nistru s-au convins iremediabil în incompetența membrilor pas , și, în primul rând a Maiei, Fionei și Măgărușului vesel. Trași de curmei de Vlad Stejar, eliberat de Alesea contra cost, actualii guvernanți continuă cu mare succes opera premergătorilor – furturile din bugetul statului, deci, din buzunarele publicului prostit.
    Oazu Pensionarul Zburător și Pârțâit, delirează ca un vechi agent kgb, și hămăie despre lovitura de stat. Un lucru este foarte clar – situația este revoluționară – maidanul roșu este foarte aproape – acum trebuie să identificăm pentru cine votăm pe flancul drept, distrus de sculele lui filea. Maia ar trebui să-și dea imediat demisia. E incompetentă și nu mai are legitimitate. Alegeri anticipate dorim!

    1. Faceti alegeri anticipate si aveti sansa sa luati 0,1% de voturi. De ce nu priviti real la lucruri? Pe cine aveti voi acolo ascuns, care le stie pe toate? Sau va veni mirele tuciuriu si asa-zisii aliati si va vor da de toate?
      Niste frustrati, inclusiv autorul “operei”, care nu aveti idee cat de putin ganditi.

  16. ”Greg”, ”Botnaru Vasile” – expresia ”Pactul de la Snagov” vă spune ceva ? Fără așa pact va fi situația descrisă de Dan în postarea anterioară. Aluzie a făcut ”Raul” mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *