AtitudiniPolitică

Silviu Tănase: PAS plătește pentru monopolizarea dreptei și are nevoie de dodonism

Este limpede pentru toți că Moscova nu se aștepta ca RM să primească statutul de țară candidat la UE și va face tot ce-i stă în puteri să dea jos actualul regim. Anume FSB prin sclavii lor locali sunt cei mai vocali când critică rezultatele, sau mai bine de zis, lipsa rezultatelor actualei guvernări. La supărarea moscoviților, trebuie adăugată și dorința de răzbunare a „diasporei” din Londra sau Cipru – să nu ne facem iluzii că acele personaje stau cu mâna în sân.

Dar asta nu schimbă cu nimic realitatea din teren, miza PAS pe ONG-iști a fost una greșită și se vede de la o poștă că întregul aparat de stat e recapturat de oameni fără calități profesionale, iar meritocrația a fost redusă la loialitatea personală față de Maia Sandu sau PAS. 

Maia Sandu a reușit să joace cartea anti-corupție atât de abil, încât a anihilat orice alternativă pe dreapta. Deși e un succes (electoral) remarcabil pentru PAS, poate fi Câlcâiul lui Ahile. Cât timp Maia Sandu are puterea absolută, controlând Președinția, Guvernul și Parlamentul, Procuratura, SIS, Vama, Fiscul etc. atunci și eșecurile sunt exclusiv responsabilitatea ei personală! Deocamdată, nici Maia Sandu, și nici PAS nu par că sunt gata să recunoască că se comit gafe peste gafe, din punctul lor de vedere totul merge brici, dar dacă e așa, de ce oamenii pe piele lor simt că trăiesc mai prost?

Monopolizând total eșicherul de dreapta, automat, unica alternativă politică la PAS rămâne stânga, care tradițional în R. Moldova este reprezentantă de personaje dubioase care se subordonează Moscovei. Dacă cetățenii care nu lucrează pentru FSB vor ajunge să susțină stânga pro-rusă, este în mare parte meritul strategilor din PAS care au decis că-i o idee bună să anihileze orice concurent pe dreapta și să ignore că pluralismul politic e un element fundamental al democrației.

O alternativă pe dreapta la PAS poate apărea doar prin criticarea actualului regim. Așa a făcut Voronin în raport cu democrații. Filat cu bolșevicii și Maia cu oligarhii. Nu poate apărea din neant o alternativă la PAS. Apariția unei alternative pe dreaptă este îngreunată și de monopolizarea mass-mediei de dreapta, care este în totalitate favorabilă Maiei Sandu.

Din punct de vedere al strategiilor electorale, Maia Sandu și PAS are doar de câștigat dacă doar „stânga” o critică, pentru că au o forță mediatică (de manipulare) suficient de puternică încât în câteva luni de campanie să poată convinge alegătorii că dacă nu votează PAS la putere o sa vină „oligarhii, bandiții, hoții, rușii, teroriștii, etc”.

Maia Sandu nu se teme de PSRM, PCRM sau ȘOR – ea știe clar că având toată puterea în stat va putea lejer să câștige alegerile următoare. PAS se teme de un singur lucru – de apariția unei alternative viabile pe dreapta. 

În continuare lipsa de gândire critică în societate face ravagii, iar dacă ai curajul să critici pașii guvernării ești automat linșat, fie de troli, fie de armata de jurnaliști care lucrează pentru actualul regim.

Niciun om onest nu își va dedica energia, timpul său și viața ca să lupte cu o armată de fanatici cu care este imposibil să porți un dialog, să dezbați un subiect cu argumente. Totul e alb și negru, dacă critici PAS – ești dodonist, vândut lui Putin, socialiștilor, lui Șor, lui Plahontic sau lui Platon

Maia Sandu și PAS au nevoie ca dodonismul să fie cât mai vizibil și cât mai „periculos”, pentru că doar așa va putea convinge oamenii să o mai voteze odată, că pentru viziunea, profesionalismul, competența lor nu va sta nimeni la coadă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. PAS nu a monopolizat. Or, puterea absoluta nu poate fi obținută decât prin represalii. Se pare, însă, că în Moldova ranchiuna și miopia nu au antidot. PAS reprezintă, democratic, cinstit, onest, prin discurs și mai ales prin presedintele statului. In schimb, măiestrii posomorelii, ranchiunoșii, invidiosii, știrbii, tâlhării dansează după celebrul refren:”Firea mea/nu poate sa stea/liniștită/nicio clipă”. Ca și hopozitia, lalaie și balcaza, care caută râca și neplăceri cu lumânarea. Căci s-a format, ad-hotz, o majoritate infecta – o Pegra – care îndeamnă la dezmăț:”Să nu vă pierdeți nădejdea, poulimea! Sfântă Maștera Rusia veghează, invadează, colonizează, violează samd!” Și dacă era altcineva în locul superbei Maia Sandu, pe dracu mai vedea Moldova perspectiva. Maia Sandu nu e Puțin care flutura pe la nas gogoașă mesianica. Maia Sandu nu e omul providenței care poate aduce belsug, lapte și miere, prin decizii miraculoase, mai ales pe timp de război, șantaj putinist, șantaj dodosoroplahoplatodaoist. Maia Sandu este un conducator lucid, responsabil. Boala unor moldoveni este că ratează oportunități. Nemulțumitului i se ia darul! Toată Europa suferă. Peste tot, preturi exorbitante, frica de viitor. Cert este că Maia Sandu nu lupta sa cucereasca “puterea absoluta”. Nu este bețivă și nici nu cred că este aroganta, precum “masculii” care au jefuit poporul până la piele. Cu Maia Sandu, politica nu mai este domeniul gargarei despre valori. Maia Sandu nu are alternativa. Va rezista in fata urgiei estice, dodosorvoroplahoplatoDAdestice. Vreți ca Moldova să fie tranzacționată, la toamna, ca la târgul de vite de marii samsari, fugari, tâlhari? Faceți jocul Ivanilor, otrăviți sufletele cu vi-rusi, astfel încât “Complotul bubei” să se lăbărțeze ca o plagă.

  1. Când și unde ați văzut onestitate la PAS? Atunci când au făcut, la presiunea celor trei ambasadori, târgul cu dodon? Sau când a insistat actuala cucoană ca dl Țîcu să se baloteze la alegerile Primarului general? Sau când PAS a distrus blocul ACUM, în ciuida faptului cu colegii lor, deputații PPDA au fost și rămân cu mult peste majoritatea deputaților PAS – nulități miopate și naive.
   Maia Sandu demonstrează un comportament deviant – de mai multe ori – și-a dat demisia fără să-și consulte partenerii de dreapta, ambasaborii trei luni au stat stupefiați în fața faptului împlinit. Acum, în loc să trimită în demisie actualul guvern și să greeze cât mai repede un guvern de tehnocrați de salvare națională, umblă în vizite turistice fără nici un rezultat. Numai tenderele falsificate cât daună de imagine și câte pierderi financiare ne-au generat… Dacă Maia Sandu nu își schiumbă cardinal comportanmentul țara va intra în colaps financiar – în incapacitate de plată și inflație de 200%. Constat cu regret, că actuala președintă este o bolșevică agresivă și limitată, fix la Rozalia Zemliacica, comisara roșie din Crimeea, care a omorât mii de ofițeri albgardiști. Să ne auzim numai de bine. Jos hunta PAS!

 2. Da, multe ;i diferite arme are Federația Rusă ! Un cântăreț strălucit (”Andrei”) și un critic feroce cvazi-patriot (”Greg”).

  1. Să-mi fie scuzată întrebarea neroadă – de unde ați tras concluzia cu cuazi-patriutul… Lancea Dvs e cam putredă și lipsită de argumente.

 3. Trebuie sa intelegem un lucru.Maia Sandu si PAS-ul nu au venit la guvernare sa fure,sa se imbogateasca.Desi de 30 de ani aud ca nu exista oameni care sa vina la guvernare si sa nu fure,totusi asa oameni sunt.Si iata avem o exceptie,o guvernare pe care vrem sa o dam jos. Pentru ca nu ne dau functii,pentru ca areasteaza hotii si confisca averea ilicita… Dar hoti avem multi,inclusiv si intre unionisti si proeuropeni… frica de confiscare a averii ilicite ia unit pe toti hotii…
  -Oamenii simt pe pielea lor ca de cind a venit PAS traiesc mai rau ???? Nivelul de trai a scazut in toata lumea,in Europa.Criza razboiului a lovit in toate tarile.nu numai in Moldova.Noi suferim mai mult,fiindca am pierdut comertul cu Ucraina si cu Rusia,Belorusia,alte tari CSI.Iar criza preturilor la gaze si benzina ne trinteste definitiv la pamint.daca acum ar fi o guvernare socialista,sunt sigur ca am fi fost in default… Multumim PAS-ului ca ne tine pe linia de plutire.
  Oare nu e clar ca toate aceste circumstante au coincis cu venirea la putere a PAS-ului ? Pentru mine e clar,pentru altii nu.Unii experti intreaba,de ce inflatia in Ucraina e mai mica ca in Moldova ? Sigur,cu ei nu ai ce discuta,fiindca sunt experti de alde Doru Petruti…
  Ma uit la presa de stinga,socialista-comunista-sorista.Ei nu isi critica partidele lor,chiar daca au furat miliardul.Noi cei de dreapta vrem sa fim mai catolici decit papa de la Roma.Batem intrai nostri ca prostii.Fiindca PAS-ul n-a dat functii in guvern lui Plingau,Slusari,Nastase,Chirtoaca,Deliu,Ticu,Renita… Aici batul e cu doua capete.Le dai posturi,incep a fura,dau de rusine PAS-ul.Nu le dai,incep a critica.
  Ce vrem noi atunci ? Este PAS-ul la guvernare,pensii primim,salarii la fel,compensatii,institutiile statului functioneaza normal,UE cu SUA,Romania sustin guvernarea care ne duce in Uniunea Europeana,ce vrem ? Poate nu vrem in Europa ? Da,unii unionisti spun deschis ( altii pe ascuns) ca nu vor in Europa.Si atunci nu vom avea nimic.Nici unire,nici in Europa,ci tocmai cu Dodon in Euroasisia !
  Succes baieti,continuati prostia…Istoria ne-a dat o sansa sa intram in Europa,nu dati cu copita…

  1. P.S
   Azi un “expert” de al nostru,ultra-patriot ,unionist m-a intrebat,de ce pretul la benzina si motorina este asa de mare,mai mare decit in Romania si Europa,ce face guvernarea ? De ce nu intreprinde masuri ? De aceia zice,am sa critic guvernarea,las sa lucreze mai bine… M-a dat la pamint,m-a distrus complet.Daca “expertii” judeca asa,ce sa mai zici de poporul de rind ? Dar in Moldova experti sunt multi…

  2. PAS-ul este o cloacă de imbecili agresivi, îngâmfați și tare proști. Inclusiv țoașca șefă. Punct, Lăsați laudele pentru alegerile anticipate. Un limbric tot limbric rămâne, chiar dacă iese și se primblă pe scaune parlamentare. PAS – partidul jucătorilor de tetris și a parveniților primitivi.

    1. Citește din nou cu mare atenție, fumător de ierburi fermecate… Eminescu nu se bucură de voi, canaliilor. Mihai Eminescu – Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi.

     1. Lăsați-l pe Eminescu să se odihnească în pace și nu-l mai pomeniți, pentru că v-a ajuns blestemul lui:
      Cine-au ]ndrăgit străinii,
      Mânca-i-ar inima câinii,
      Mânca-i-ar casa pustia,
      Și neamul nemernicia!

  1. „R.moldova” se autodistruge datorită calității umane (mai exact lipsa acesteia) a celor ce compun această așazisă „națiune civică moldovenească”. A nu cunoaște/recunoaște adevărul istoric și a bântui prin pustiul gri dintre 2 lumi e blestemul celor ce nu vor să vină acasă. Dacă ești român dar ție îți „pute” numele de român și România nu vei reuși decât să reinventezi colhozul și pobeda. Cred că o să fie cam târziu când vă veți da seama de asta și nu cred că la acel moment vor mai fi multe de făcut pentru voi. Zarurile au fost aruncate.

  2. Da, Basaraporcia trebuie distrusa deoarece nu are nici un fel de legitimitate istorica. Este un stat care traieste din cersit, pe teritoriul furat de la Romania.

  3. Un stat creat artificial pentru a șantaja continuu România, diluat cu circa 40 la sută rusofoni, o enclavă doldora de hoți, curve și birocrați corupți, teritoriul badandelor ușor de manipulat și exploatat, acest pașalâc germano-sovietic actualmente este canalul de scurgere în Europa a contrabandei de toate felurile, spălătoria perpetuă de miliarde de dolari anual, joncțiunea dintre lumea civilizată și hoardele de delicvenți estici. Atâta timp cât la conducerea României și râmei vor fi politicieni lași, egoiști și lipsiți de demnitate națională, acest județ al pensionarilor și handicapaților v-a dăinui mai departe. Deșteaptă-re, române!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *