Sport

Sir Frank Williams și Claire Williams se retrag din Formula 1! Ce se întâmplă cu legendara echipă

Familia Williams se retrage din conducerea echipei de Formula 1
Sir Frank Williams este cel care a fondat legendara echipa de Formula 1, iar fiica sa, Claire, se afla la conducere din 2013, când tatăl său a decis să-i ofere putere de decizie.

Williams așteaptă de 8 ani un succes în Formula 1, iar ultimele sezoane au fost extrem dee dificile. În ultimii doi ani, Williams a fost "lanterna roșie" din Formula 1, iar pierderile financiare au forțat familia britanică să găsească noi investitori.

Acum că echipa a intrat pe mâna grupului Dorilton Capital, Sir Frank Williams și Claire Williams au decis să părăsească Formula 1. Claire a explicat decizia familiei: "Viitorul echipei este asigurat, astfel că e momentul oportun pentru noi să facem un pas în spate. Mereu am pus echipa Williams pe primul plan, iar acum am dovedit că ne-am gândit numai la binele ei.

Vrem să le dăm noilor acționari șansa de a duce echipa într-o altă eră. Suntem mândri de moștenirea pe care o lăsăm în urma noastră", a spus Claire Williams, conform sursei citate.

Palmaresul Williams în Formula 1

Williams este una dintre echipele istorice din Formula 1. De la crearea sa, în 1977, team-ul englez a câştigat de şapte ori titlul mondial la piloţi şi de nouă ori la constructori, ultimul dintre ele însă în 1997. Williams a cucerit titlul mondial la constructori în: 1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.

Williams este a doua cea mai titrată echipă din istoria F1, după Ferrari, care are 16 titluri la constructori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *