Război

Situația rușilor din Pavlovka este probabil gravă – Institutul pentru Studiul Războiului

Rușii au raportat că au pierdut “aproximativ 300 de persoane ucise, rănite și dispărute” în patru zile.

Poziția trupelor rusești din Pavlovka , în direcția Ugledar, este probabil dezastruoasă.

Analiștii occidentali de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) explică faptul că acest lucru este indicat de tonul cu care “corespondenții de război” critică Ministerul rus al Apărării (ceva asemănător s-a întâmplat cu pierderile suferite de forțele armate ruse în timpul forțării Seversky Donets în luna mai) și de răspunsul public al ministerului Shoygu.

Agenția a comentat sec pierderile Rusiei în direcția Ugledar, în timp ce bloggerii rasiști au fost indignați de acest fapt.

După cum subliniază analiștii, “răspunsul public al Ministerului rus al Apărării la indignarea “bloggerilor” indică faptul că unii propagandiști au o influență semnificativă asupra Ministerului rus al Apărării în spațiul informațional și sugerează, de asemenea, că situația de la Pavlovka este suficient de gravă pentru a cere un răspuns”.

Pierderi rusești în direcția Ugledar

Cu o zi înainte, mai mulți bloggeri rasiști au publicat o scrisoare din partea Brigăzii 155 a Forțelor Armate Ruse, în care militarii se plângeau de comandamentul lor, care, potrivit ocupanților înșiși, i-a aruncat într-o ofensivă zadarnică în Pavlovka.

Pușcașii marini au scris că au fost “aruncați într-o ofensivă de neînțeles de către generalul Muradov și compatriotul său Akhmedov pentru ca Muradov să câștige bonusuri în fața (șefului Statului Major General rus) Gerasimov”.

De asemenea, rușii au anunțat că au pierdut “aproximativ 300 de persoane ucise, rănite și dispărute” în patru zile.

În replică, Ministerul rus al Apărării a declarat că ofensiva pușcașilor marini a fost eficientă și că pierderile “nu depășesc 1% din personalul de luptă”: “Datorită acțiunilor competente ale comandanților de unități, pierderile pușcașilor marini în această perioadă nu depășesc 1% din efectivul de luptă și 7% din răniți, dintre care o parte semnificativă s-a întors deja la serviciu.

La rândul său, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a remarcat că “regiunea Donețk rămâne epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanților – mor cu sutele în fiecare zi”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *