Actualitate

Slusari, a venit cu „o reacție la reacția” lui Marian, privind cazul fierului uzat exportat în Transnistria: „Hoțul strigă „prindeți hoțul”

Slusari zice că „acest deputat tânăr” încearcă disperat să-i arunce în oală cu socialiștii pe foștii săi colegi din Platforma DA, însă nu zice nimic de faptul că tot exponenții acestui partid critică orice „mișcare” a celora de la guvernare.

„Hoțul strigă „prindeți hoțul”. Manipulatorul Radu Marian vorbește despre manipulări. Neavând alte argumente, acest deputat tânăr încearcă disperat să-i arunce în oală cu socialiștii pe foștii săi colegi din Platforma DA. Cică despre Uzina Metalurgică de la Rîbnița vorbește presa socialistă și opoziția extraparlamentară. Câtă minciună și nesimțire, Radu! Agenții de influență ai Federației Ruse în frunte cu Dodon se tem să pronunțe sintagma regim separatist Rîbnița, Cuciurgan, Sherif, bitcoin. Sunt subiecte tabu acolo. Tu cunoști foarte bine acest lucru. Din păcate tot mai puțină rușine a rămas la tine”, a scris Slusari pe pagina unei rețele sociale.

Referitor la deșeurile metalice din partea dreaptă a Nistrului, care pot fi furnizate la uzina din Rîbnița, Slusari se întreabă de ce oare este permis acest lucru.

„ Ești deputat. Hai să analizăm aspectul legal al problemei. Dacă Uzina Metalurgică nu dispune de autorizații de mediu pentru tratare și depozitare a deșeurilor metalice, așa cum prevăd articolul 16 și 25 din legea cu privire la deșeuri, atunci de ce se permite transportarea acestor deșeuri la fabrică? Dar dacă sunt aceste autorizații, atunci sunt curios cum și când documentele respective au fost eliberate. Ieri serviciile speciale au oprit camioanele cu fier uzat, care s-au deplasat la Rîbnița, anume din cauza lipsei autorizațiilor. Dar a venit o directivă de sus să fie permisă transportarea deșeurilor peste Nistru. Nu vă pare că este un act de trădare a intereselor naționale a Moldovei?”, se întreabă Slusari.

Vă amintim că, astăzi, 17 februarie, Slusari a publicat un video unde arată că mai multe camioane exportă încă fier uzat în stânga Nistrului, deși nu dispun de autorizație de mediu.

Ulterior, Radu Marian a venit cu o reacție și l-a acuzat pe Slusari „de manipulare coordonată cu socialiștii”, deoarece „la Rezina există laborator vamal care verifică fiecare camion pentru a nu admite metale importate din UE spre Rîbnița, ci doar a rămășițelor metalice parvenite de pe malul drept al Nistrului”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *