Actualitate

Slusari, „argint viu”. „Îl macină Laundromatul”. Cere explicații de la Alaiba: Dumitru, la începutul toamnei ai promis că te apuci de promovarea acestui document

„Revin la subiectul Laundromatului. Cineva dorește ca societatea să uite de acest dosar de rezonanță, care a precedat furtul miliardelor din sistemul bancar și care a fost organizat de Platon și Plahotniuc cu implicarea mai multor politicieni și judecători. Cer informarea publică din partea Procuraturii Generale despre situația dosarului respectiv, care aproape a fost închis în perioada lui Stoianoglo, dar nici după schimbarea conducerii PG nu vedem mișcări în această anchetă. Cer explicații de la Dumitru Alaiba, membru al comisiei parlamentare de anchetă pe cazul Laundromat. Când, în sfârșit, urmează să fie înregistrat și audiat raportul comisiei, pregătit excelent de colega mea Inga Grigoriu? Dumitru, la începutul toamnei ai promis că iată-iată te apuci de promovarea acestui document. Sesiunea parlamentară vara-toamna este pe final, dar nu avem niciun rezultat”, este arătat într-o nouă postare a lui Slusari pe Facebook.

Ex-parlamentarul face trimitere și la o judecătoare, membră CSM, implicată în schemele lui Veaceslav Platon, care a dorit să ajungă magistrată la CSJ, însă nu a întrunit suficiente voturi în Parlament, potrivit realitatea.md.

„Pe de altă parte, doamna judecător Nina Cernat, care a protejat anumite companii ale lui Platon, implicate în Laundromat, activează bine mersi în cadrul CSM și a devenit, alături de Musteață, una din principalele „reformatoare” ale justiției.

Vă amintesc încă odată informația din nota informativă SIS din 2020, recunoscută de instituția respectivă drept una autentică. Nu am văzut nicio reacție din partea guvernării la această informație”, a conchis Slusari.

În ultima perioadă, fruntașii Platformei DA au devenit foarte activi și tot mai multe critici aduc actualii guvernări PAS, foști parteneri de alianță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *