Actualitate

Socialiștii foc și pară! Teoriile lansate, în contextul ședinței comune a Guvernului R.Moldova – România

PSRM face trimitere la faptul că, șefa statului Maia Sandu, și mai mulți deputați PAS dețin cetățenia română, fapt ce creează „un pericol de lichidare a statalității Republicii Moldova”.

„Articolul 1 al Constituției Republicii Moldova subliniază caracterul suveran și independent al statului nostru. În articolul 2 al Constituției se consfințește faptul că suveranitatea națională aparține poporului Republicii Moldova. PSRM este obligat să amintească prevederile Legii Supreme în contextul ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București, din 11 februarie, ținând cont de pornirile unioniste și anti-stataliste ale actualului regim din țara noastră. În acest context vom aminti că Maia Sandu, care deține funcția de președinte al Republicii Moldova, este cetățean al țării vecine, România, iar formațiunea de guvernământ – PAS, are un număr mare de deputați care spun deschis că ar vota pentru unirea cu România. Adică, acești deputați PAS ar opta pentru dispariția statului nostru. PSRM condamnă aceste mesaje anti-naționale, anti-statale și declară că va apăra suveranitatea și independența Republicii Moldova pe toate căile legal posibile”, se arată în comunicatul PSRM.

Socialiștii presupun că guvernarea actuală vrea să „falimenteze țara noastră ca mai apoi să o alipească României și NATO”.

După atacurile lansate față de presupusele interese ale României, socialiștii zic că îi sunt recunoscători țării vecine pentru suportul acordat pe tot parcursul anilor trecuți.

„Noi suntem recunoscători pentru orice suport acordat țării noastre, dar acest ajutor nu trebuie să fie utilizat în scop de a lichida Republica Moldova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *