Externe

Soldaţii ucraineni se laudă cu un tanc furat de la luptătorii ruşi din Donbas (FOTO)

Informaţia a fost distribuită pe Facebook de un tanchist.

Potrivit presei din Ucraina, echipajul acestui tanc le dădea mari bătăi de cap soldaţilor. Astfel, şase luptătorii ucraineni ar fi mers noaptea pe teritoriul controlat de separatişti şi l-au găsit lângă o căsuţă. Soldaţii nu au intrat în casă, ci şi-au pus în gând să-l fure.

Mai mult, militarii susţin că, atunci când au pornit motorul blindatului, insurgenţii ar fi fugit panicaţi din casă, posibil crezând că tancul va împuşca în direcţia lor.


"Pe la ora 03:00 dimineaţa, vedem că se îndreaptă spre noi în plină viteză şi bineînţeles că am rămas puţin şocaţi. Am sărit în tancuri şi auzim în căşti "băieţi, întâmpinaţi-l pe frumosul ăsta"’, povesteşte un luptător ucrainean.

"L-au adus la noi şi noi îl folosim pe post de tractor, nu avem un ţintaş care să-i direcţioneze focul", a mai scris militarul.

PUBLIKA.MD precizează că T-72 a fost un tanc principal de luptă din a doua generație, proiectat și fabricat în Uniunea Sovietică. La rândul lor, Cehoslovacia, Polonia, Iugoslavia și India au construit variante sub licență.

Sursa: Publika.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *