Somon sticks
Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, în special, în acizii graşi omega-3, foarte utili sănătăţii noastre.
Ingrediente
– două bucăţi file de somon (fără piele)
– o cană de făină
– fulgi de porumb pisaţi
– o linguriţă boia de ardei
– 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
– o linguriţă cimbru proaspăt, tocat mărunt
– o linguriţă de sare
– piper negru proaspăt măcinat
– 1/3 ceaşcă bere blondă
– ulei vegetal pentru prăjit
Mod de preparare
Bucăţile de file de somon se taie bastonaşe şi se aşază pe şerveţele de hârtie pentru a rămâne cât mai uscate.
Într-un castron mare, amestecaţi împreună făină, boia de ardei, bicarbonat de sodiu, cimbru, sare şi piper. Adăugaţi bere şi amestecaţi până când se formează o pastă lipicioasă. Puneţi fulgii de porumb într-un strat uniform pe o farfurie. Apoi, treceţi cu atenţie fiecare sticks de somon în aluat, după care rotiţi somonul cu aluat prin fulgii de porumb. Puneţi uleiul vegetal într-o tigaie mare, cu fundul greu, la încins. Asiguraţi-vă că aveţi suficient ulei pentru a acoperi jumătate din sticksurile de somon. Adăugaţi bucăţile de peşte şi le prăjiţi, întorcând bucăţile, până vor avea o culoare aurie. Când veţi scoate peştele din tigaie, îl veţi aşeza pe farfurie pe un şerveţel de hârtie pentru a scăpa de uleiul în exces. Somonul va fi servit alături de o salată de varză roşie şi un sos picant.
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!