Actualitate

SONDAJ /// 78 % din oameni au declarat că NU L-AR VOTA pe Igor Dodon pentru un nou mandat

La alegerile prezidențiale, care ar urma să aibă loc în toamna anului 2020, aproape 22 la sută din moldoveni l-ar alege din nou pe Igor Dodon pentru funcția de președinte al țării, iar 10% ar fi pentru Maia Sandu. Aproape 41% din populație nu ar ști ce candidatură ar trebui să aleagă pentru această funcție. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de specialiștii IData.

La fel, 41% din experți, care au participat în cadrul studiului, au declarat că Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale, iar 35% au fost pentru Maia Sandu și doar 5,9% au fost pentru liderul PPDA, Andrei Năstase. Tot, potrivit studiului, în turul doi al alegerilor lupta se va da între Igor Dodon și Maia Sandu, care s-ar alege cu susținerea a 64% din alegători și respectiv cu 35%.

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, atunci peste 21% din populație ar vota pentru PSRM, 13,3 pentru PAS, 4,8% pentru PPDA, 3,5 PCRM și 2% pentru PD.

Potrivit cetățenilor deciși, în Parlament ar ajunge patru partide. E vorba de PSRM, care ar avea susținerea a 44% din alegători, PAS – 27%, PPDA -10% și PCRM – 7,2%.

La fel, datele sondajului arată că moldovenii au încredere cel mai mult în liderul PSRM, Igor Dodon, pentru care s-au pronunțat peste 19% din respondenți, pentru lidera PAS, Maia Sandu – 13,7%, premierul Ion Chicu- 2,1%, iar pentru Andrei Năstase și Renato Usatîi – 2%.

În cadrul sondajlului au participat 326 de persoane și 17 experți din șapte partide politice. Acesta a fost realizat în perioada 13-15 martie pe un eșantion de +-5%.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *