Actualitate

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova consideră că Sandu ar trebui să se întâlnească cu Putin

Potrivit Infotag, acest lucru este arătat de rezultatele sondajului „Barometrul socio-politic, februarie 2022”, realizat de IMAS, transmite Știri.md.

Potrivit sondajului, prezentat luni la o conferinţă de presă, 85% dintre respondenţi consideră că Sandu ar trebui să se întâlnească cu Putin, 13% cred că n-ar trebui, iar celorlalți le-a fost greu să răspundă.

De asemenea, 65% dintre participanţii la sondaj consideră că șefa statului nu este suficient de implicat în rezolvarea celor mai importante probleme ale ţării, iar 31% sunt de o părere contrară.

Fiind întrebaţi dacă preşedintele Maia Sandu a făcut ceva pentru a obţine un preţ mai bun la gaze, 70% au spus că preşedintele nu a fost deloc implicat în rezolvarea problemei, 12% cred că participarea ei n-a dat rezultate, 8% – că participarea ei a dus la consecinţe negative şi 8% – că a dus la rezultate pozitive.

Totodată, a fost adresată şi o întrebare referitoare la creşterea preţurilor la gaze şi plata facturilor la gaze. Astfel, 37% dintre respondenţi au răspuns că îşi vor plăti facturile cu greu, reducând alte cheltuieli, 28% – că se află într-o situaţie disperată şi nu ştiu dacă vor putea plăti în viitor, 26% au răspuns că n-au folosit gaz şi 7% – că vor plăti facturile la fel de uşor ca în trecut. De asemenea, 50% au considerat compensaţiile de la Guvern prea mici, iar 21% au răspuns că acestea sunt suficiente.

Sondajul a fost realizat prin metoda interviului, în perioada 24 ianuarie – 14 februarie curent, cu participarea a 1.123 de persoane din 79 de localităţi (excluzând Transnistria). Marja de eroare este de 3%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *