Actualitate

Soția fostului deputat democrat fugar, Vladimir Andronachi, s-a întors în Republica Moldova

Nadejda Andronachi, soția fostului deputat democrat fugar, Vladimir Andronachi, care a fugit din țară la scurt timp după ce soțul acesteia a fost anunțat în căutare internațională de Interpol cu scopul de a fi arestat și extrădat, s-a întors în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de către procurora Mariana Cherpec, transmite TV8.

Menționăm că soția fostului deputat, a plecat din ţară în ziua când autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare prin Interpol, fiind învinuit în dosarul fraudei bancare. Judecătoria Chişinău, care are în gestiune un dosar penal în care Nadejda Andronachi este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara, i s-a permis să plece pentru consultaţii la o clinică din Viena, scrie Anticoruptie.md.

În ședința de judecată, avocatul Nadejdei Andronachi a declarat că clienta sa se tratează la o clinică din Viena de 9 ani, iar dacă nu se va prezenta conform programării, riscă să nu mai poată beneficia de serviciile medicilor de acolo.

 Nadejda Andronachi este învinuită, alături de soţul său, de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate.

Pe 23 septembrie 2021 Procuratura Anticorupție, împreună cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul „frauda bancară”.

Procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

De asemenea, în afară de soţii Andronachi, în dosar mai sunt învinuiţi Sergiu Guşan, administratorul unei întreprinderi, şi Carolina Andriuţă, jurista familiei.

Vă amintim că la 8 iulie, fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, care a fugit din Republica Moldova anul trecut, iar numele lui vizat în mai multe dosare de rezonanță (Metalferos, Frauda bancară, Consulatul Republicii Moldova la Odesa), a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol.

Vladimir Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a câştigat, în iulie anul 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea partidului PAS, precizând că nu a fugit din Republica Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *