Opinii și Editoriale

Sper că ne vom mai recunoaște

Alexandru Potcoavă (născut în 1980 la Timișoara) a publicat un volum de poezie, intitulat alexandru potcoavă iar bianca sta-n alex (2001), două romane: Pavel și ai lui (2005) și Șoimii patriei trebuie să fie întotdeauna veseli! (2011), precum și o carte de proză scurtă, Ce a văzut Parisul (2012). Anul trecut i-a apărut un nou volum de versuri, Într-o zi nu ne vom mai recunoaște (2016), cu care ne vom întâlni la Republica, astăzi de la 18.30, la Biblioteca Națională.

El a făcut parte din primul grup (alături de mine printre alții) al cenaclului Pavel Dan venit la Chișinău în decembrie 2009, în cadrul proiectului Interferențe Timișoara-Chișinău (finanțat de Casa Studenților din Timișoara și organizat de Moni Stănilă și Dumitru Crudu). De atunci îl tot așteptăm să se întoarcă la noi. Iar volumul de poezie Într-o zi nu ne vom mai recunoaște, publicat în 2016 de Casa de editură Max Blecher, e prilejul perfect!

Volumul său de poezie e unul așteptat. Potcoavă a citit unele texte din această carte și la prima lui vizită. Lucrat cu mare atenție, parcimonios peste măsură cu procedeele lirice, volumul îi prezintă cititorului portretele unor oameni care într-un fel sau altul și-au intersectat viața (sau opera!) cu cea a autorului. Poemele cu Eminescu și Dero au fără îndoială potențial de hituri. Pe scurt: o carte de poezie care merită atenția, nu doar a noastră, dar și a criticilor literari.

Cu acest prilej e bine să știm că din acest an Uniunea Scriitorilor din Moldova a început o serie de Întâlniri literare, care se adresează tuturor iubitorilor de literatură. În cadrul acestor evenimente vor avea loc ședințe de cenaclu, întâlniri cu scriitori, ateliere de scriere creativă, lansări de carte şi reviste literare, dezbateri și altele.

Înainte de lectura din cel mai recent volum al său, Alexandru Potcoavă va fi invitat al Întâlnirilor literare ale Uniunii Scriitorilor din Moldova (ora 15:00, Uniunea Scriitorilor), împreună cu Dumitru Crudu, unde va organiza un atelier de scriere creativă pentru toți tinerii doritori să își testeze abilitățile literare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *