Opinii și Editoriale

Stalinism! Ambasada SUA de la Chișinău dă bani pentru rusificarea în continuare a cetățenilor

Ambasada SUA în Moldova a lansat pe 27 septembrie noul Fond al Ambasadei de dezvoltare a conținutului de divertisment în limba rusă, administrat de IREX Moldova. La eveniment a participat și ambasadorul Statelor Unite Kent D. Logsdon

Proiectul are drept scop de a sprijini diversificarea contentului televizat de divertisment în limba rusă în Moldova prin intermediul producerii conținutului original și licențierii programelor TV regionale.

În acest sens IREX Moldova a lansat și un apel de propuneri destinat consorțiilor dintre creatorii de conținut și televiziunile naționale care sunt dispuse să-și diversifice grila cu conținut de divertisment original pentru populația vorbitoare de limbă rusă cu vârsta cuprinsă între 30-45 de ani.

Fondul va susține producția de conținut original de divertisment care se încadrează în următoarele categorii: seriale sau emisiuni TV.

TIMPUL amintește că de 30 de ani, „vorbitorii de rusă” din R. Moldova refuză să învețe limba oficială a statului – limba română, iar astfel de finanțari contribuie la menținerea actualului status quo. Marea majoritate a moldovenilor au fost forțați să devină bilingvi, deoarece minoritatea rusofonă refuză categoric să se integreze în societatea moldovenească și trăiesc în „lumea rusă”.

Constatăm cu regret că Ambasada SUA din R. Moldova finanțează proiecte care nu au legătură cu prosperitatea cetățenilor, ci cu menținerea rusofonilor ca sectă priviliegiată în societatea noastră, exact cum a procedat anterior și Stalin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Foarte bine punctat.Nu sunt cu rusia deloc dar tare mi-ar plăcea să văd ce au de spus toți atotștiutorii ce comentează la orice aici mereu slăvind america

  2. Aiureli. Americanii nu sunt prosti: spre deosebire de Romania, si-au dat seama cu cine au de a face. „A sprijini diversificarea contentului televizat de divertisment în limba rusă” inseamna de fapt ca vor difuza informatii anti-rusesti in limba rusa, adica vor incerca sa ajunga la acei oameni, care nu pricep in alta limba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *