Actualitate

Stamate, despre reținerea a 5 ex-deputați comuniști: aceasta trebuie să servească drept exemplu și actualilor deputați

 „Nu vorbim despre oameni buni, nu contează culoarea politică, nu contează formațiunea din care faci parte sau ai făcut parte, este important ca aceste dosare să fie investigate corect și să fie duse până la capăt, iar aceasta să servească drept exemplu cetățenilor și actualilor deputați și viitorilor deputați, ca asemenea acțiuni sunt sancționate”, a declarat Olesea Stamate.

Referitor la reținerea a 5 ex-deputați comuniști care l-au deservit pe Vladimir Plahotniuc în perioada statului capturat, Stamate a spus că procurorii ar trebui să se uite la toți cei care au încălcat legea.

„Eu cred că procurorii trebuie să se uite la toți cei ridică semne de întrebare în legătură cu integritatea sau comportamentul ilegal, încălcarea legii într-un mod sau altul. Probabil în cadrul perchezițiilor efectuate și alte măsuri de urmărire penală, ar putea să obțină anumite probe care ar duce și la alte fapte, nu doar la îmbogățire ilicită. Ca să fie pe înțelesul cetățenilor, este greu să investighezi acum un act de corupție care s-a produs în 2015 prin prisma infracțiunii de corupție. Din start este o infracțiune care presupune flagrant, suntem în 2022. Cum poate fi investigată? Probabil cea mai rapidă cale este exact acel articol cu privire la îmbogățirea ilicită și de acolo pornesc deja și altele”, a punctat Stamate.

Ex premierul Chicu a comentat declarațiile lui Stamate, declarând că ”sub pretextul suspiciunii de îmbogățire ilicită, poate face percheziții și căuta “probe și pe altceva” la oricine”

Potrivit lui Chicu, ”marile represii staliniste erau acoperite juridic de un criminal pe nume Vîșinski – procuror general al URSS în acea perioadă. El avea o afirmație diabolică – “Был бы человек, а статья найдется”…

Stamate, Președinte al Comisiei Juridice din Parlamentul PAS, are aceleași apucături. Adică, pentru a putea fabrica dosare penale la comandă politică, banda din procuratură, sub pretextul suspiciunii de îmbogățire ilicită, poate face percheziții și căuta “probe și pe altceva” la oricine, care acestui regim criminal nu-i este pe plac. Maia Sandu și scursurile care v-ați adunat în jurul ei – vouă deja nu vă plac 80% din populație, care au înțeles cine sunteți voi. Pe toți îi arestați?

Deci, dacă Olesea Stamate, de exemplu, “cade în dizgrație” , procurorii pot veni la ea acasă, pentru a căuta dovezile implicării sale în clasarea dosarului soțului său, pe când numita era Ministru al Justiției? De această logică a lui Vîșinski trebuie să se conducă procuratura?, se întreabă fostul premier Ion Chicu.

jurnal.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *