Actualitate

Starea de urgență în sănătate publică este prelungită până pe 15 septembrie. Care restricții care rămân în vigoare / DOCUMENT

Totodată, de la 1 septembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde – cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare.

Tot de la 1 septembrie se vor redeschide instituțiile școlare și preșcolare în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice.

Decizia de reîncepere a activității școlilor aparține fondatorilor. În cazul în care acestea nu vor întruni condițiile necesare, nu vor primi autorizație de funcționare.

„Pentru că redeschiderea școlilor va fi o provocare majoră în lupta cu COVID-19, membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor 3 reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice/sociale de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *