Actualitate

Sturza despre numirea lui Recean: De asfalt, de colțul mesei, de copac. Doar „șeful” să fie satisfăcut

„De perete, de colțul mesei, de copac, de…Cui și ce îi place. Doar „șeful” să fie satisfăcut. Dar „șeful” nu era simplu de satisfăcut în acele vremuri tulburi. Hai să nu fim ipocriți, toți domnitorii au avut nevoie de „buzdugan”. Ideal era să acționeze nu doar cu forța gravitației, dar și cu cea a creierului. În cazul de față, parcă creier este destul”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

Sturza dă de înțeles că în următoarea perioadă fenomenul reținerilor și arestărilor va lua amploare, iar pradă acestui fenomen va cădea un număr mare de persoane publice, de la politicieni până la jurnaliști.

„Problema e că „sistemul” a înțeles regulile de joc – cât mai multă impresie artistică vineri seara. Specificul Moldovei e că avem „material” cât casa! În primele serii i-am avut pe „oamenii casei” – politicienii, afaceriști, procurori, judecători. Urmează jurnaliști, influenceri, sportivi, artiști. Regulile janrului ne spun că obvhatul social și de clasă trebuie să fie cât mai larg – de la opincă până la vlădică. Vlădica la desert”, a mai scris Sturza.

De asemenea, Sturza a mai menționat că guvernarea, pe lângă reforma justiției, ar trebui să fie preocupată și de majorarea veniturilor cetățenilor și creșterea calității vieții lor.

„Dacă în cazul Stoianoglo se pare că totul se va termina cu o rușine, în altele eșecul va fi echivalentul morții speranței. Dar oare această speranță este exclusiv legata de a da pe cineva cu „capul de asfalt”? Sau mai avem nevoie și de altceva, de „pâine”, de exemplu?”, se întreabă Sturza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *