Actualitate

SUA au inclus Republica Moldova pe lista cu ”risc înalt” de călătorie din cauza COVID-19

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a adăugat trei state în lista celor cu risc epidemiologic foarte mare din cauza COVID-19. Printre cele trei se regăsește și Republica Moldova, România, St. Pierre și Miquelon, un arhipelag francez de lângă coasta Newfoundland, Canada, a fost la fel, inclusă în categoria de „risc înalt” de călătorie din cauza coronavirusului, transmite CNN.

Astfel, în această listă sunt incluse țările care au raportat mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile. Nivelul 2 și Nivelul 1 sunt considerate riscuri „moderate”, respectiv „scăzute”.

Nivelul 4, anterior categoria cu cel mai mare risc, este acum rezervat doar pentru circumstanțe speciale, cum ar fi un număr extrem de mare de cazuri, apariția unei noi variante de îngrijorare sau colapsul infrastructurii de îngrijire a sănătății. În noul sistem, nicio destinație nu a fost plasată la Nivelul 4 până acum, potrivit TV8.

Începând cu 1 august, ai multe state europene au rămas la nivelul 3, printre acestea se numără: Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania și Regatul Unit.

Printre cele incluse în categoria cu risc „înalt”, sunt: Brazilia, Canada, Costa Rica, Malaezia, Mexic, Coreea de Sud, Thailanda, Turcia.

Statele Unite ale Americii recomandă călătorilor să se vaccineze înainte de a pleca într-o țară de nivel 3. 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.