Supa de năut cu condimente – REȚETĂ rapidă şi foarte săţioasă
Această supă de năut cu condimente indiene se poate consuma atât caldă, cât şi rece. Iar cantităţile de condimente le puteţi pune după gust. Dacă nu sunteţi fan al mâncărurilor picante (deşi supa aceasta nu este iute) puteţi înjumătăţi cantităţile de condimente la început şi adăuga ulterior. Condimentele şi mixurile de condimente tipice Indiei se găsesc atât în magazinele cu specific indian cât şi în supermarketuri şi magazine naturiste. Păstraţi-le în borcănele de sticlă uscate şi închise ermetic pentru a vă bucura mult timp de proprietăţile lor.
Ingrediente:
1 cutie de năut fiert sau o cană de boabe de năut fierte (se lasă la înmuiat peste noapte înainte de a fi fiert)
1 ceapă mare
2 roşii mari tocate
6 căţei de usturoi
1 cm de ghimbir proaspăt sau 1/4 linguriţă ghimbir măcinat
Condimente:
1 şi jumătate lingură de coriandru
1 lingură de garam masala
1 linguriţă de boia iute de ardei
1 linguriţă de turmeric
1 linguriţă de chimion (atenţie, nu chimen)
Sare după gust
Mod de preparare:
Peste năutul fiert se presară turmeric şi se lasă câteva ore într-un bol. Ceapa, usturoiul şi ghimbirul se călesc cu ulei şi apă. Apoi se adaugă roşiile tocate, apă şi condimentele. În mâncărurile indiene condimentele se amestecă cu apă şi nu îl ulei închis pentru a nu se schimba gustul. Se lasă 10 minute la foc mic şi apoi se adaugă şi năutul fiert. Se adaugă apă şi se lasă la fiert, la foc mic. Se poate adăuga înainte de servire şi pătrunjel verde. Nouă ne-a plăcut supa şi mai mult a doua zi, rece, când gusturile se întrepătrunseseră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!