Actualitate

Surpriză de proporții! Care este cea mai căutată facultate din Romania. Topul este neașteptat

Universitățile din București au fost nevoite să-și suplementeze locurile din cauza numărului record de viitori studenți înscriși. Cele mai căutate specializări sunt matematica, informatica și contabilitatea.

Peste 9 mii de candidați și-au depus dosarele la ASE, cei mai mulți fiind la cibernetică unde au fost și suplimentate locurile cu 300.

”Mă surprinde că la resurse umane e o concurență mare. Economia României are nevoie de specialişti pe resurse umane. Este bine să pregătim copii care să ştie nu numai sistemul de salarizare, sisteme de stimulare a oamenilor”, spune rectorul universității de ASE.

Aproape 11% din totalul de absolvenți de liceu au căutat facultatea de ASE în acest an ceea ce înseamnă 5.550 de tineri.

Universitatea din București urmează să primească 11.000 de viitori studenți, dintre care 106 olimpici. Cele mai căutate facultăți din acest an record sunt matematica si informatica, cu cîte 8 candidați pe loc.

”Probabil că tinerii aleg astăzi mai mult decât oricând şi ca urmare a unor trenduri sociale, culturale, dar cred că astăzi au mai multă autonomie în propriile alegeri. E o generaţie nouă, cu o altă percepţie, dinamică″, spune purtătorul de cuvânt al UNiversității București, Mirabela Amarandei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *