CSI / Rusia

SURSE: Dodon își va depune mandatul de deputat la solicitarea lui Kozak. Cine va prelua șefia PSRM?

Potrivit surselor, șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei, Dmitrii Kozak, l-ar fi somat pe Igor Dodon să plece din Legislativ și de la conducerea partidului. Funcția de președinte al PSRM ar urma să-i revină deputatului socialist Vlad Bătrîncea.

Oficialul rus i-ar fi adresat mai multe reproșuri lui Igor Dodon, în după-amiaza zilei de 11 august, în cadrul vizitei în Republica Moldova. Discuțiile dintre cei doi au vizat anumite cheltuieli neconforme, dar și rezultatele electorale lamentabile ale PSRM.

Între timp, pe 13 august Igor Dodon a ieșit în fața presei după o pauză îndelungată. El a spus că a decis să organizeze onferința de presă deoarece a fost acostat cu întrebări despre vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, dar și despre situația în jurul procurorului general.

Întrebat de ce întrevederea cu Dmitri Kozak a fost ținută în secret, adică s-a aflat doar post-factum, Dodon a răspuns: „Important că am anunțat că a avut loc această întrevedere”. Liderul socialiștilor a dat de înțeles că are o comunicare strânsă cu Kozak.

„Eu am mai avut întrevederi cu domnul Kozak în ultimele 30 de zile și posibil să mai am”, a adăugat el. Potrivit surselor disinfo.md, Igor Dodon a plecat duminică într-o nouă vizită la Moscova.

Șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei, Dmitrii Kozak, a întreprins o vizită în Republica Moldova iar după întrevederea cu Președintele Maia Sandu, a declarat că discuția a fost ”foarte constructivă și binevoitoare”.

Oficialul rus a mai precizat că părțile au discutat despre colaborare și inițierea unui dialog la nivel interinstituțional „chiar începând cu ziua de mâine”, pe toate subiectele care „trezesc îngrijorare în Moldova și Rusia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *