Politică

Susținătorii socialiștilor nu sunt de acord cu majoritatea PSRM + ȘOR + transfugi din PDM

Vadim Pistrinciuc: „Dacă d-lui este înțelept și înțelege că Partidul Socialiștilor este un partid destul de solid, serios, care are ramificații, filiale puternice, are și un spectru destul de interesant de lideri de nivelul doi și trei, eu nu i-aș recomanda să încerce soarta foarte mult, să impună de fiecare dată o anumită agendă.

Și eu sunt sigur că membrii Partidului Socialiștilor nu sunt tare bucuroși de acest parlament și de configurațiile politice care există. Deci, astăzi de facto un pic evident s-a făcut acolo o majoritate, „Pentru Moldova”, împreună cu fracțiunea Șor, care i-au fost destul de rivali, nu cred că mulți dintre susținătorii Partidului Socialiștilor sunt OK cu o astfel de coaliție, fie ea și neformală, că, până la urmă, dl Dodon a zis că nu va face o coaliție formală, dar va fi un vot situativ.

Eu nu cred că Partidul Socialiștilor își dorește acest lucru, dar desigur că ei au dreptul să facă o altă majoritate. Este dreptul lor politic și nu trebuie să excludem factorul presiunii sociale. Presiunea poate fi destul de intensă, sunt partide extraparlamentare destul de puternice, care ar putea să exploreze această dorință a oamenilor pentru alegeri anticipate.”

Vadim Pistrinciuc: „Ei trebuie să asigure și votarea anumitor lucruri în parlament. Din câte am văzut la ultima ședință, multe proiecte se votează de majoritatea, practic, unanim, 80-90 la sută, mai ales proiectele sociale ș.a.m.d., dar sunt și chestii mai specifice, condiționalități, poate unele proiecte mai dureroase și atunci trebuie să vedem dacă Partidul Socialiștilor poate asigura votul. Dl Igor Dodon a spus că el poate asigura printr-un vot situativ. Înțelegem că este o modalitate de a camufla această alianță informală cu grupul „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „Șor”, de care, într-un fel, d-lui se rușinează...”
 
https://moldova.europalibera.org 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *